MIFF ber Elon Musk att införa antisemitismdefinition

I ett brev till Elon Musk ber MIFF och 180 andra organisationer om effektiva åtgärder mot antisemitism på Twitter.

Stödjer du den judiska staten Israels rätt att existera? Klicka JA eller NEJ.

Med Israel for fred (MIFF) skickade i går ett brev till Twitters ledlning, där vi kräver åtgärder mot antisemitiska uttryck i sociala medier. MIFF skickade brevet tillsammans med en internationell koalition av 180 andra organisationer. Du kan också personligen underteckna brevet här.

– Vårt främsta krav på Elon Musk och Twitter-ledningen är att de adopterar IHRA:s arbetsdefinition på antisemitism, och att uttalanden som faller under detta markeras med en varning som annan desinformation, förklarar Conrad Myrland, VD för MIFF. Musks team kan också hitta andra tekniska lösningar för att begränsa judehat på plattformen.

Brevet innehåller länk till en databas där över 2 400 exempel på antisemitiskt innehåll på Twitter har samlats in.

IHRA:s definition av antisemitism stöds av 38 länder, 320 stater, län och kommuner, 314 utbildningsinstitutioner och 194 internationella institutioner och organisationer.

Onsdag kl 18 svensk tid planeras en Twitterstorm för att ge brevet uppmärksamhet. Om du vill stödja kampanjen, skicka och retweeta meddelanden med hashtaggarna #AdoptIHRA och #DefineItToFightIt efter onsdagen den 16 november kl. 18.

Du kan också använda bilderna nedan.

Share on Facebook
Share on Twitter
Email
WhatsApp
Print
Telegram