Stå upp för Israel - bli medlem nu!

Ulf Cahn anställs som kommunikationschef hos MIFF Sverige.

Min far dödades för att han stödde Israel

Robert F. Kennedy sköts av en palestinsk militant 1968. Nu kan mördaren släppas. (Foto: Wikipedia)

 Av Bjarte Bjellås 31 augusti 2021

En frigivningskommitté i Kalifornien har beslutat att palestiniern Sirhan Sirhan, mannen som dödade Robert F. Kennedy 1968, kan släppas fri. Den tidigare presidentkandidatens äldste son reagerar starkt på detta.

– Två kommissionsledamöter i frigivningskommittén med 18 medlemmar gjorde ett allvarligt misstag genom att rekommendera frisläppandet av mannen som dödade min far. Jag förstår att det finns olika åsikter om att avsluta straffet för denna mördare, även inom min egen familj. Men känslor och åsikter förändrar inte fakta eller historia, säger tidigare kongressledamoten Joseph P. Kennedy II.

Robert Kennedy, den yngre bror till den tidigare presidenten John F. Kennedy, var på väg att väljas till demokratisk presidentkandidat när han sköts ihjäl i Los Angeles under valrörelsen 1968. Palestinska Sirhan Sirhan dömdes först till döden för mordet, men domen omvandlades till livstids fängelse 1972. Joseph Kennedy säger att hans far dödades på grund av hans stöd till Israel. Han tror att många kommer att glädjas om hans fars mördare nu släpps.

– Fången dödade min far på grund av hans stöd för Israel. Mannen dömdes till döden. Ändå kan han nu gå fri, utan tvekan till jubel från dem som delar hans åsikter. Låt det inte råda någon tvekan, hans frigivning kommer att firas av dem som tror att politisk oenighet kan lösas med en pistol, sade Kennedy.

77-årige Sirhan har suttit fängslad i 53 år och har ansökt om villkorlig frigivning i 16 år. Nämndens beslut betyder inte nödvändigtvis att mördaren ska släppas. Beslutet måste först gå igenom en tre månaders bedömning. Slutligen är det upp till den demokratiske guvernören Gavin Newsom att acceptera frigivningen.

– Jag hoppas att frigivningskommittén kommer att häva beslutet när det nu granskas och att guvernören i Kalifornien, om han står inför valet att släppa honom, kommer att hålla honom i fängelse för att avtjäna hela straffet, säger Kennedy.

77 år gamla Sirhan Sirhan kan bli frisläppt efter 53 år i fängelse. Palestiniern dödade Kennedy på grund av hans stöd till Israel

Israel är under attack från Iran – visa ditt stöd nu!

  1. Bli medlem (från 4 kr per vecka)
  2. Donera till MIFF:s informationsarbete för Israel. Swish 123 331 82 19
  3. Beställ MIFF:s böcker – lämplig som gåva till både Israelvänner och Israelkritiker.
  4. Beställ broschyren ”Förstå Israel” med israelernas bästa argument.

Du kan läsa den här artikeln gratis tack vare MIFF:s över 13 100 medlemmar i Norge och över 450 medlemmar i Sverige. Men vi behöver stöd från många fler nu!

Ge en gåva här eller Swisha till 1233318219

Bli medlem