De konservatives premiärministerkandidat Erin O'Toole lovar att flytta ambassaden till Jerusalem om han vinner valet. (Foto: Wikipedia)

– Vinner jag valet flyttas ambassaden till Jerusalem

Stödjer du den judiska staten Israels rätt att existera? Klicka JA eller NEJ.

Ledaren för det konservativa partiet i Kanada kommer med ett vallöfte.

Av Bjarte Bjellås 1 september 2021

Erin O’Toole, ledare för det konservativa partiet i Kanada, lovar att om hans parti vinner det kommande federala valet kommer den kanadensiska ambassaden i Israel att flyttas till Jerusalem, skriver Israel Hayom.

– Det här var ett löfte jag tog för många år sedan. Israel är en nära allierad till Kanada, en vän, en demokrati på en plats i världen som behöver mer demokrati. Vi vill flytta vår ambassad och respektera att huvudstaden är Jerusalem, säger premiärministerkandidaten.

Flyttning av ambassaden till Jerusalem är också inskrivet i det konservativa partiets program. För att flytten ska ske, måste O’Toole och hans parti besegra sittande premiärminister Justin Trudeau. Valet i Kanada kommer att äga rum den 20 september.

Fyra länder har för närvarande sina ambassader i Jerusalem, nämligen USA, Guatemala, Kosovo och Honduras. Dessutom har flera länder, som Tjeckien och Ungern, ambassadkontor i Jerusalem.

Share on Facebook
Share on Twitter
Email
WhatsApp
Print
Telegram