Stå upp för Israel - bli medlem nu!

Ulf Cahn anställs som kommunikationschef hos MIFF Sverige.

Abbas ”monstruösa lögn” om “50 förintelser” möttes av ramaskri i Israel och Tyskland

Palestinska myndighetens president Mahmoud Abbas påstod under en presskonferens i tyska regeringskansliet att Israel begått 50 förintelser mot palestinier. (Skärmdump från tyska tidningen BILD)
Premiärminister Yair Lapid och andra i Israel, Tyskland och USA var chockade och upprörda på tisdagskvällen, efter att den palestinska myndighetens president Mahmoud Abbas vid ett möte med Tysklands förbundskansler Olaf Scholz i Berlin anklagat Israel för att ha begått "förintelser" mot palestinier.

Den palestinska myndighetens (PA:s) president Abbas svarade på en reporters fråga om den kommande årsdagen av massakern i München för ett halvt sekel sedan. Elva israeliska idrottare och en tysk polis dödades efter att medlemmar av den palestinska militanta gruppen Black September tog gisslan i olympiska byn den 5 september 1972. Vid tiden för attacken var gruppen kopplad till Abbas Fatah-parti.

På frågan om han som palestinsk ledare planerade att be Israel och Tyskland om ursäkt för attacken inför 50-årsdagen, svarade Abbas istället med anklagelser om grymheter som Israel ska ha begått sedan 1947.

50 förintelser

“Om vi ​​vill gå över till det förflutna, fortsätt,” sa Abbas på arabiska till reportrarna.” Jag har 50 slakter som Israel begått i 50 palestinska byar… 50 massakrer, 50 slakter, 50 förintelser”, sa han och uttalade det sista ordet på engelska.

Scholz avfärdade apartheidanklagelse

Trots att Scholz tidigare hade avfärdat den palestinske ledarens beskrivning av Israels behandling av palestinier som “apartheid”, tillrättavisade han Abbas för att han använde termen “förintelse”.

En talesman för kanslern sa senare att presskonferensen hade planerats att avslutas med frågan till Abbas, vilket betydde att Scholz inte hade någon möjlighet att svara. Men talesmannen uppgav att Scholz hade blivit upprörd. Scholz kontor, som normalt lägger ut uttalanden om möten med världsledare och andra officiella ärenden, har inte publicerat något pressmeddelande om mötet med Abbas.

Tyskland har länge ansett att termen endast bör användas för att beskriva nazisternas unika brott att döda sex miljoner judar före och under andra världskriget.

I ett uttalande till BILD sa Scholz att “Särskilt för oss tyskar är all relativisering av Förintelsen outhärdlig och oacceptabel.”

Vägrade be om ursäkt för massaker

Det mesta av motreaktionerna riktades mot Abbas för att han vägrade be om ursäkt för massakern i München och bagatelliseringen av Förintelsen.

Värsta yttrandet av en regeringschef

Medan Der Spiegel, Welt, Junge Freiheit och andra tyska medier noterade hans tystnad under presskonferensen, uttryckte BILD chock över att det inte fanns “ett ord av oliktänkande inför den värsta relativiseringen av Förintelsen som en regeringschef någonsin har yttrat i kanslerns kansli.”

Borde fått lämna huset

Förbundsdagens oppositionsledare Friedrich Merz, chef för Tysklands mäktiga kristdemokratiska parti, sa att Scholz “borde ha motsagt den palestinske presidenten på ett tydligt sätt och bett honom att lämna huset!”

Tysklands Israelambassadör Steffen Seibert skrev på Twitter att ”Tyskland kommer aldrig att stå för något försök att förneka den speciella dimensionen av förintelsens brott”.

“Det mest vidriga tal”

Den före detta kristdemokratiska ledaren Armin Laschet sa att Abbas uttalande var “det mest vidriga tal som någonsin hörts i det tyska (regerings)kansliet.”

I USA varnade utrikesdepartementets antisemitismövervakare, Deborah Lipstadt, för att Abbas “Förintelseförvrängning kan få farliga konsekvenser och underblåser antisemitism”.

Anhöriga till idrottarna har länge anklagat Tyskland för att misslyckats med att säkra den olympiska byn, vägra ta emot israelisk hjälp och för en misslyckad räddningsaktion där även fem av angriparna dog.

Krav på hårdare svar

Abbas anklagelse väckte krav på ett hårdare svar från Tyskland och dess ledare, som har kritiserats för att inte omedelbart reagerat, utan först senare kritisera påståendet.

Israeliska reaktioner

Premiärminister Lapid twittrade “Att Mahmoud Abbas anklagar Israel för att ha begått ’50 förintelser’ medan han stod på tysk mark, är inte bara en moralisk skam, utan en monstruös lögn”. “Historien kommer inte att förlåta honom.”

Lapids föregångare, Naftali Bennett, twittrade enligt media att han under hans årslånga mandatperiod inte gick med på att träffa Abbas “eller att främja någon form av diplomatiska förhandlingar”.

Bennet tillade att “En ‘partner’ som förnekar Förintelsen, förföljer våra soldater i Haag och betalar stipendier till terrorister är inte en partner”, tillade Bennett och hänvisade till upprepade palestinska klagomål till Internationella brottmålsdomstolen och till månadslöner som den palestinska myndigheten (PA) betalar till terrordömda angripare.

Försvarsminister Benny Gantz ansåg att “Den förkastliga och ogrundade jämförelsen mellan Förintelsen – som utfördes av de tyska nazisterna och deras möjliggörare i ett försök att utrota det judiska folket – och IDF, som säkerställde det judiska folkets framväxt i deras hemland och försvarar medborgarna i Israel och landets suveränitet mot brutal terrorism är förnekelse av förintelsen”, sa Gantz. “De som söker fred förväntas erkänna det förflutna och inte förvränga verkligheten och skriva om historien.”

“Diplomatisk terrorism”

Finansminister Avigdor Libermans uttalade att Abbas var en “terrorist som ägnar sig åt diplomatisk terrorism” och en “förintelseförnekare”. Han sa också att Abbas var “farligare än alla terrorister från Hamas och palestinska islamiska jihad”.

Justitieminister Gideon Sa’ar menade att Abbas “skamliga” uttalanden var “en del av institutionaliserad palestinsk propaganda baserad på falskt förtal, med 50 nyanser av antisemitism, som syftar till att delegitimera Israel.”

“Tyska regeringen måste reagera”

Ordförande för Israels Yad Vashem Förintelsemuseum, Dani Dayan, krävde att “Den tyska regeringen måste reagera på lämpligt sätt på detta oförlåtliga beteende som gjorts på förbundskansliet”.

Bloggaren Ustin Amler var inte förvånad över Abbas uttalande. ”Han skrev en avhandling (1982) där han anklagade judar för att blåsa upp förintelsens siffror för politisk vinning. Han skyllde också Förintelsen, inte på antisemitism, utan på judars “sociala beteende”. Det senare skedde 2018 och Abbas bad senare om ursäkt.

Lögnindustri

Amler menar att Abbas representerar “lögnerna, ihopdiktandet, förfalskningarna. Han har tillsammans med en stor del av den arabiska och muslimska världen och mycket av de så kallade fascistiska liberalerna i väst byggt upp en industri – en industri av hat och illvilja och ondska.”

Han anser att Abbas bara är en del av ”En industri byggd på sagor och lögner och bedrägeri vars enda syfte är att delegitimera det judiska folket – vår historia, vår nation, vår kultur.”

Vad är en förintelse?

I konkreta siffror resonerar Amler att den palestinsk-arabiska befolkningen från 1960-talet tillvuxit från under en miljon till 5,2 miljoner idag. ”Men enligt Mahmoud Abbas har judarna begått ´50 förintelser´ mot palestinierna! Och jag borde egentligen inte behöva påminna någon om hur folkmord fungerar så som befolkningen minskade för judarna under Förintelsen med 33 %, inte öka som den har gjort för palestinierna med över 500 %!

Amlers dom är att “ Världen kanske inte ser det, men vi gör det. Mahmoud Abbas är inte en partner för fred, utan en agent för ondskan.”

Du kan läsa den här artikeln gratis tack vare MIFF:s över 13 100 medlemmar i Norge och över 450 medlemmar i Sverige. Men vi behöver stöd från många fler nu!

Ge en gåva här eller Swisha till 1233318219

Bli medlem