Stå upp för Israel - bli medlem nu!

Ulf Cahn anställs som kommunikationschef hos MIFF Sverige.

EU fördömer palestinska myndighetens förnekande av förintelsen

Den palestinska myndighetens president Mahmoud Abbas är ökänd för sitt förnekande av förintelsen och antisemitism. (Foto: Skärmdump, MEMRI)
Den palestinska myndighetens president Mahmoud Abbas har i decennier spridit grov antisemitism och förnekelse av förintelsen. Ändå fortsätter svenska skattekronor att strömma in till palestinierna.

MIFF:s har gång på gång visat att palestinierna har odlat förintelseförnekelse och grov antisemitism i decennier. Minst 36 miljarder kronor har ändå strömmat in till palestinierna de senaste 25 åren. Hur kan Sverige försvara det?

Nu kommer palestinska myndigheten (PA) igen med grov förintelseförnekelse och antisemitism.

EU fördömer Abbas

EU fördömer följande uttalande från PA-presidenten Mahmoud Abbas som han gjorde den 24 augusti Abbas under ett möte med Fatahs revolutionära råd:

– Sanningen är att europeiska judar inte är semiter, de är ättlingar till kazarerna, och därför har deras förföljelse ingenting med antisemitism att göra – detta bekräftades av Karl Marx. Hitler och européerna dödade inte judarna för att de var judar. De slogs mot judarna på grund av deras sociala roll, inte deras religion. Hitler bekämpade judarna för att de handlade med utlåning och pengar, inte på grund av antisemitism.

Judar från arabiska länder är semiter, de härstammar från den arabiska halvön och reste till Andalusien. Ben Gurion ville inte att judar från arabländer skulle immigrera till Israel, utan tvingades acceptera dem på Churchills uppmaning eftersom det inte fanns fler judar kvar i Europa. Ben Gurion attackerade judiska institutioner i arabländerna för att övertala dem att emigrera. Judarna ville inte emigrera, utan tvingades, pressades och mördades att göra det.

Israel uppfanns av Storbritannien och USA – jag säger detta så att vi vet vem vi ska anklaga för att vara vår fiende.

Här är EU:s fördömelse av ovan nämnda uttalande:

PA:s president Abbas tal under Fatahs 11:e revolutionära råd i början av augusti var fyllt av falska och grovt missvisande uttalanden om judar och antisemitism.

Den här typen av historiska snedvridningar är provocerande, djupt stötande och kommer bara att underblåsa fler spänningar i regionen som inte tjänar parternas intressen. Sådana uttalanden tjänar endast dem som inte strävar efter en tvåstatslösning, som president Abbas upprepade gånger har argumenterat för.

Dessutom förvränger uttalandena Förintelsen, främjar antisemitism och är en förolämpning mot flera miljoner av Förintelsens offer och deras anhöriga.

EU fortsätter att engagera sig i att bekämpa antisemitism och rasism i alla dess former och kommer att fortsätta att starkt motsätta sig alla försök att bortförklara, rättfärdiga eller förvränga Förintelsen.

Artikeln är skriven av Rika Greenberg, men omarbetad för svenska läsare.

Blev av med sin medalj

Paris borgmästare Anne Hidalgo återkallade den 9 september Paris stads prestigefyllda medalj som tilldelades Mahmoud Abbas 2015.   

I brevet skriver Hidalgo att hon återkallar Abbas medalj La médaille Grand Vermeil de Paris på grund av Abbas “tydliga önskan att förneka folkmordet i Europa som den judiska befolkningen var offer för i händerna på nazistregimen.”

 

 

Israel är under attack från Iran – visa ditt stöd nu!

  1. Bli medlem (från 4 kr per vecka)
  2. Donera till MIFF:s informationsarbete för Israel. Swish 123 331 82 19
  3. Beställ MIFF:s böcker – lämplig som gåva till både Israelvänner och Israelkritiker.
  4. Beställ broschyren ”Förstå Israel” med israelernas bästa argument.

Du kan läsa den här artikeln gratis tack vare MIFF:s över 13 100 medlemmar i Norge och över 450 medlemmar i Sverige. Men vi behöver stöd från många fler nu!

Ge en gåva här eller Swisha till 1233318219

Bli medlem