Stå upp för Israel - bli medlem nu!

Ulf Cahn anställs som kommunikationschef hos MIFF Sverige.

Israel är det femte säkraste turistlandet enligt studie

Semesterparadiset Ein Gedi vid Döda Havet. (Foto miff.se)
Enligt en undersökning av ett reseförsäkringsbolag är Israel ett av de fem säkraste länderna i världen att resa till. Detta kan förvåna många som matats av rapporteringar om oroligheter i det lilla, vackra Medelhavslandet.

En helt färsk studie över de minst och mest säkra resedestinationerna i världen har nu gjorts av ett amerikanskt bolag som jämför reseförsäkringar – The Swiftest. Resultatet är häpnadsväckande för de flesta, som bara har fått sig serverade negativa nyheter från Israel.

Enligt studien är Israel den femte säkraste landet att resa i av de 50 vanligaste resmålen! Du läste rätt – den femte säkraste, inte den femte mest osäkra att besöka.

Sju olika faktorer för att man ska må bra på resan värderas var och en lika högt, utom för naturkatastrofer, som får hälften så många riskpoäng. De övriga säkerhetsriskerna är risken för mord, att dö i trafikolyckor, av förgiftningar, dålig hygien, smittsamma sjukdomar samt olyckor. Ju fler poäng – desto farligare.

Nyheter om våld och olyckor når oss så fort vi slår på tv-nyheterna, får notiser på telefonen eller surfar in på miff.se. Det är svårt att avgöra om det är bättre i något speciellt land, för nyhetsrapporteringen från världens alla hörn är inte lika. Judar från hela världen är oroliga för att olyckor ska drabba folket i Israel.

Vi får lätt uppfattningen att råka ut för en allvarlig olycka på en semesterresa till Israel är större än i USA, Kanada, Frankrike, Belgien eller Polen. Men är det verkligen det?

Sverige och Israel jämsides

Sydafrika, Indien och Dominikanska republiken är de tre farligaste länderna med 316–507 poäng. Israel hamnar först på 46:e av de 50 platserna med bara 60 riskpoäng. Det är bara en placering sämre än Sverige som hamnade på 63 poäng.

Danmark och Singapore var allra säkraste semesterländerna. USA var det 20:e dödligaste semesterlandet med 156 poäng, Polen på 26:e plats, Belgien 33:a och Frankrike 35:a.

När du ska bestämma nästa semesterort tänker de flesta att de vill ha det behagligt, men samtidigt uppleva något nytt och spännande. Men de vill känna sig trygga och komma hem helskinnade.

Israel lyckligt och säkert

Många andra undersökningar har konsekvent placerat Israel bland de 10 lyckligaste länderna i världen. Samtidigt har många undrat hur israeler kan vara så lyckliga, när det är så mycket stridigheter? Och så kommer denna studie som visar att Israel är världens femte säkraste land att semestra i! Vem kunde tro det?

Israel har inga förgiftningsfall och ett försumbart antal dödsfall orsakade av dåliga hygienförhållanden. Likaså är skador orsakade av smittsamma sjukdomar, dåliga vandringsleder och trafikolyckor också jämförelsevist lågt.

Så, när vi ser till fakta har vi all anledning att känna oss både trygga och nöjda nästa gång vi planerar en resa till Israel!

The Israel Museum, Jerusalem. En modell av Tempelberget från tiden för Juda rike. (Foto privat)

Du kan läsa den här artikeln gratis tack vare MIFF:s över 13 100 medlemmar i Norge och över 450 medlemmar i Sverige. Men vi behöver stöd från många fler nu!

Ge en gåva här eller Swisha till 1233318219

Bli medlem