Stå upp för Israel - bli medlem nu!

Ulf Cahn anställs som kommunikationschef hos MIFF Sverige.

Dag 10

Pojke vid gränsövergången mellan Egypten och Gaza. Foto wikimedia commons flickr.com

21:40 Blinken och Netanyahu fick ta skydd

USA:s utrikesminister Antony Blinken och Israels premiärminister Benjamin Netanyahu fick söka skydd i en bunker i Tel Aviv på grund av sirener som varnade för inkommande raketbeskjutning.

18:20 Hamas spionchef dödad

IDF meddelade att de lyckats med målriktat dödande av ytterligare en högt uppsatt Hamaschef – spionchefen i Khan Yunis. Videon om bombningen av hans högkvarter publicerades.

18:02 Raketbeskjutning från Gaza

Ett flertal raketer från Gaza landade i centrala Israel från Tel Aviv till Jerusalem. En kvinna skadades måttligt

16:10 Israeliska flottan används

Hypermoderna korvetten Saar-6 har använts för att slå ut Hamas vapenlager och utkiksposter för terrororganisationens flottkommando.

11.01 Hisbollah beskjuter Galiléen

IDF meddelade att Hizbollah genomfört skjutattacker mot norra Israel med iranskt stöd för att avleda IDF från sydfronten. Sjukhuset Nahariya i Galiléen meddelade att de tagit emot åtta personer som hade skadats av raketer. Två är i allvarligt men stabilt tillstånd med splitter i sina armar och ben.  Ytterligare en har fått måttliga skador.

10:13   210 Hamasterrorister gripna 

360 efterlysta palestinier, varav 210 Hamas-medlemmar arresterades Västbanken

Sedan kriget i Gazaremsan började den 7 oktober har 360 efterlysta palestinier arresterats, uppger israeliska militären. De flesta är Hamasmedlemmar. Vapen och militär utrustning beslagtogs i byn Kafr Qallil under natten.

09:25 Ministrar motsätter sig tillfälligt eldupphör

Flera israeliska ministrar motsätter sig bestämt en rapporterad tillfällig vapenvila för att tillåta hjälp till Gazaremsan genom Rafah-gränsövergången till Egypten. 

Energiminister Israel Katz sa att han “bestämt motsätter sig öppnandet av blockaden och införandet av varor i Gaza av humanitära skäl. Vi engagerar oss för familjerna till de mördade och kidnappade gisslan – inte till Hamas-mördarna och de som hjälpte dem”.

 Kulturminister Miki Zohar: “De som massakrerar barn, våldtar kvinnor och kidnappar spädbarn förtjänar ingen nåd.”

07:09 Egypten öppnar Rafah-övergången

Egypten öppnar Gaza-övergången för humanitär hjälp och evakuering av utlänningar kl 08 idag måndag.

Rafah-övergången mellan Gazaremsan och Egypten kommer att öppna på måndag klockan 9 lokal tid för evakuering av utländska medborgare från Gaza och humanitär hjälp in till Hamaskontrollerat område. 

USA:s utrikesminister Antony Blinken sa till reportrar i Egypten att korsningen skulle öppnas för humanitär hjälp. “Vi startar – med hjälp av FN, med Egypten, med Israel, med andra – mekanismen för att få in hjälpen och för att få den till de människor som behöver den,” sade Blinken.

Tre amerikanska källor uppgav att det fortfarande är oklart om Hamas kommer att öppna sin sida av Rafah-övergången. USA:s nationella säkerhetsrådgivare Jake Sullivan sa att Hamas hade hindrat människor från att lämna Gaza genom Rafah-övergången.

En diplomatisk tjänsteman berättade för Washington Post att förhandlingar pågick för att låta Israel inspektera hjälplastbilar.

04:57 Kraftiga israeliska flyganfall mot Gaza City

IDF:s anfall under natten “våldsammast” hittills. Hamaskopplade palestinska medier rapporterade att söndagsnatten var “den mest våldsamma natten” som IDF genomfört på Gazaremsan sedan krigets början. 

Flyganfall mot stadsdelarna al-Zaytoun och al-Shujaiya i Gaza City fortsatte i timmar. Direktsändningar från Gaza visade kontinuerliga explosioner i ett antal områden under hela natten.

03:14 Hamas-video släpps av IDF

IDF släpper Hamas-video där terrorist dödas efter att ha brutalt mördat israeliska civila Den israeliska försvarsstyrkan publicerar Hamas egen video av en Hamas-terrorist som sköts efter att han attackerat israelisk civilbefolkning

 

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.

Israel är under attack från Iran – visa ditt stöd nu!

  1. Bli medlem (från 4 kr per vecka)
  2. Donera till MIFF:s informationsarbete för Israel. Swish 123 331 82 19
  3. Beställ MIFF:s böcker – lämplig som gåva till både Israelvänner och Israelkritiker.
  4. Beställ broschyren ”Förstå Israel” med israelernas bästa argument.

Du kan läsa den här artikeln gratis tack vare MIFF:s över 13 100 medlemmar i Norge och över 450 medlemmar i Sverige. Men vi behöver stöd från många fler nu!

Ge en gåva här eller Swisha till 1233318219

Bli medlem