Stå upp för Israel - bli medlem nu!

Ulf Cahn anställs som kommunikationschef hos MIFF Sverige.

Dag 14 Nyhetsuppdatering

23:57

Försvarsminister Yoav Gallant inspekterar trupperna vid gränsen till Gaza

Försvarsminister Gallant anlände sent på fredagen till Gazagränsen för en noggrann inspektion av trupperna och samtal med officerarna.

Detta sker inför en möjlig markoffensiv mot Hamasregimens terrorister.

20:18

Två av 203 i gisslan släppta

Två amerikansk-israeliska kvinnor, en mor och hennes dotter, har släppts av terrororganisationen Al-Qassambrigaderna och lämnats över till en hjälporganisation. Hamas säger att detta görs för att ”bevisa för det amerikanska folket och världen att det som Biden och hans fascistregim har hävdat är falskt och grundlöst”.

Det forum som anhöriga till gisslan har bildat uttalade att ”Det fortsatta kvarhållande av gisslan är ett krigsbrott” och krävde att världsledare och särskilt arabledare använder alla kraft för att få resten frisläppta.

Enligt en israelisk källa är detta ett försök av Hamas att få Israels motattack på Gazaremsan uppskjuten.

17:57

30 fransmän dödade av Hamas 

Det bekräftade antalet fransmän som dödades av Hamas jihadister den 7 oktober är nu uppe i 30. Dessutom saknas 7, vilka troligen är tagna som gisslan.

08:54

Saudiska Al-Arabiya jämför Hamas med ISIS

I en intervju med en av de översta ledarna för terrororganisationen Hamas, Khaled Mashaal, i Qatar frågas han ”Hur kan du förvänta dig att världen ska stödja er, när ni begår sådana brott mot civila? Hela världen jämför er med ISIS!”  Denna skarpa fråga i saudisk media och erkännandet av att Hamas är en ISIS-liknande organisation, är mycket överraskande.

07:18

Staden Kiryat Shmona i norra Israel evakueras

Försvarsministeriet meddelar att de kommer att börja evakuera invånare från den norra staden Kiryat Shmona till statligt subventionerade pensionat. Staden har 20 000 invånare.

Evakueringen sker efter upprepade raket- och missilattacker från Hizbollahs terrorgrupp mot norra Israel. Igår skadades tre personer av dessa attacker.

Tidigare i veckan evakuerades alla byar inom två kilometer från gränsen mot Libanon.

06:24

Abbas vägrade tala med president Biden

Nyhetsbyrån Kan meddelade att en palestinsk källa uppgivit att USA:s president Joe Biden försökte ringa palestinska myndighetens president Mahmoud Abbas i Ramallah igår, men att denne vägrat ta emot samtalet.

Israel är under attack från Iran – visa ditt stöd nu!

  1. Bli medlem (från 4 kr per vecka)
  2. Donera till MIFF:s informationsarbete för Israel. Swish 123 331 82 19
  3. Beställ MIFF:s böcker – lämplig som gåva till både Israelvänner och Israelkritiker.
  4. Beställ broschyren ”Förstå Israel” med israelernas bästa argument.

Du kan läsa den här artikeln gratis tack vare MIFF:s över 13 100 medlemmar i Norge och över 450 medlemmar i Sverige. Men vi behöver stöd från många fler nu!

Ge en gåva här eller Swisha till 1233318219

Bli medlem