Stå upp för Israel - bli medlem nu!

Kom till Nordic Israel Congress 10 – 12. maj och lyssna på mycket relevanta föredrag. Var snabb med anmälan, begränsat antal platser

Dag 15 Nyhetsuppdatering

21:49

Kairomötet fördömde inte Hamas

Arabiska diplomater säger att det internationella toppmötet i Kairo inte kunde enas om ett gemensamt uttalande. Västerländska delegater krävde “ett tydligt fördömande som lägger ansvaret för eskaleringen på Hamas” men arabiska ledare vägrade.

20:00

Kristna palestinier anklagar västs kyrkliga ledare för att stödja Israel

Ett dussintal palestinska, kristna organisationer anklagar i ett öppet brev västliga, kristna kyrkor för att de ger ett “orubbligt stöd till Israels krig mot det palestinska folket” och kräver att de ska ändra sig. De upprepar det falska narrativet att Israel skulle ha beskjutit Gazasjukhuset Al-Ahli, när fem oberoende granskningar visat att dfet var palestinierna själva som dödat sina egna. En av organisationerna som undertecknat var den ökända Kairos Palestine, en annan East Jerusalem YMCA. 

“De flesta västerländska sionistiska kristna älskar Israel och känner till historien bibliskt och geografiskt”, säger William Levi för Operation Nehemiah Mission. 

Pastor Dennis Nthumbi, Kenya, var “förskräckt över okunnigheten” hos brevskrivarna och att brevet inte bara var “obibliskt utan stödde den jihadistiska teorin”. 

“Varje välmenande kristen måste tala fred och styrka till Israel och önska den ultimata förstörelsen av Hamas och deras jihadism”, sa Nthumbi.

19:16

Blinken: Libanons folk kan bli indragna i konflikten

USA:s utrikesminister Antony Blinken sa till Libanons premiärminister Najib Mikati i ett telefonsamtal att landet kunde dras in i konflikten mellan Hamas och Israel. Spänningarna på gränsen mellan Libanon och Israel innebär en ökad oro för en spridning av kriget.

13:59

210 människor hålls som gisslan av Hamas

Antalet bekräftade gisslan som hålls i Gaza har stigit till 210.

13:59

20 lastbilar med hjälp till Gazaborna från Egypten

De första 20 lastbilarna med hjälpmedel släpptes in i Gaza genom Rafahs gränsövergång med Egypten. Röda halvmånen ansvarade för transporten, som skedde mitt under fortsatt palestinsk raketbeskjutning mot södra och centrala Israel.

08:01

Gränsövergång mot Egypten kan öppnas idag

USA:s ambassad i Israel uppgav att gränsövergången Rafah mot Egypten kan komma att öppnas kl 09 svensk tid, för att evakuera utländska medborgare.

07:27

USA och EU försöker fördröja Israels markoffensiv

Från officiellt israeliskt håll uppges USA och EU försöka få Israel att senarelägga offensiven på Gazaresan.

05:52

Reservsoldat dödad av Hamas vid Libanons gräns

IDF tillkännager att 22-årige reservisten Omer Balva igår dödades av en misilattack med antistridsvagnsvapen vid gränsen mot Libanon.

05:50

Frisläppandet påverkar inte Israels militära planering

Hamas frigivande av två av 203 i gisslan påverkar inte Israels militära planering på en offensiv mot terrorregimen på Gazaremsan, enligt officiella israeliska källor.

00:37

Fransk underrättelsetjänst: sjukhusexplosionen i Gaza troligen orsakad av palestinierna

Den franska militära underrättelsetjänsten (DRM) säger att någon israelisk attack inte ligger bakom sjukhusexplosionen i Gaza.

“Det finns inget som tillåter oss att säga att det är en israelisk attack, men det mest sannolika (scenariot) är en palestinsk raket som hade ett skjutfel”, sade DRM enligt Reuters.

Enligt DRM var nedslagskratern för liten för att ha orsakats av en israelisk missil.

Du kan läsa den här artikeln gratis tack vare MIFF:s över 13 100 medlemmar i Norge och över 450 medlemmar i Sverige. Men vi behöver stöd från många fler nu!

Ge en gåva här eller Swisha till 1233318219

Bli medlem