Stå upp för Israel - bli medlem nu!

Kom till Nordic Israel Congress 10 – 12. maj och lyssna på mycket relevanta föredrag. Var snabb med anmälan, begränsat antal platser

Dag 23  Nyhetsuppdatering

Sårad soldat på sjukhus som ingrep vid massakern den 7 oktober med sin hund. (Foto IDF)

21:01

Raketbeskjutning från Syrien

Flera raketer sköts från Syrien mot norra Israel. De landade i öppen terräng, men israeliskt artilleri har skjutit tillbaka mot platsen varifrån beskjutningen skedde.

21:00

Säkerhetspolisen varnar för våldsamheter på Västbanken

Ett ökat våld mellan israeliska bosättare och palestinier i Judéen och Samarien (Västbanken) har lett till palestiniers död. Detta riskerar att sätta hela området i brand och försvåra striden mot Hamas, varnar säkerhetspolisens chef Ronen Bar.

20:03

Upplopp på flygplats i Dagestan mot israeler

Ett flygplan på väg till Dagestan sades ha israeliska passagerare, vilket samlade en skara upploppsmakare på landningsbanan. En kontroll av passagerarna ska ha visat att det var ett falskt rykte. Knessetledamoten Zèev Elkin med rötter i Ukraina, menade att de radikala islamistgrupperna i området eldas på av Putins stöd till palestinierna och Iran.

14:58

Hamasterrorister anfaller från tunnel i Gaza

Ett antal jihadister tog sig ut ur en tunnel och anföll IDF-soldater i norra Gaza, nära Erez-övergången. Ett antal av dem oskadliggjordes.

14:48

Även individer ska kunna stämplas som terrorverksamma

”För att stävja finansieringen av individer som medverkar i olika (terror-)organisationer” föreslås ett tillägg till Antiterrorlagen, som möjliggör stämpling av individer, och inte bara organisationer, som terrorverksamma. Det skulle underlätta myndigheternas åtgärder för att hindra rekrytering, finansiering och överföring av pengar i terrorsyfte.

11:03

Raketvarningssirener ljuder i centrala Israel

I städer som Tel Aviv, Herzliya, Ra’anana, Holon och Hod Hasharon tjuter nu varningssignaler för inkommande raketer.

07:45

En IDF-soldat svårt skadad på norra Gazaremsan

En soldat skadades allvarligt av granatbeskjutning från terrorister på norra Gazaremsan på morgonen. En annan soldat fick måttliga skottskador vid strider i samma område.

05:23

Israels militär uppmanar ännu en gång civila att lämna norra Gaza

“Civila i norra Gaza, i Gaza City bör tillfälligt flytta söder om Wadi Gaza (Gazaån) till ett säkrare område, där de kan få vatten, mat och medicin”, sa IDF:s talesperson Hagari.

På ett flertal sätt och upprepade gånger har man uppmanat civila att lämna den norra delen av Gazaremsan.

 På måndag kommer “humanitära ansträngningar till Gaza, ledda av Egypten och USA, att expandera”, tillade han. “Israel är i ett krig som det inte startade och inte sökte”, sa Hagari. Israels kamp är “mot Hamas, inte mot folket i Gaza.”

Du kan läsa den här artikeln gratis tack vare MIFF:s över 13 100 medlemmar i Norge och över 450 medlemmar i Sverige. Men vi behöver stöd från många fler nu!

Ge en gåva här eller Swisha till 1233318219

Bli medlem