Stå upp för Israel - bli medlem nu!

Ulf Cahn anställs som kommunikationschef hos MIFF Sverige.

Evakuera Gaza City!

Svenskisraeliske överstelöjtnant Jonathan Conricus, den internationella talespersonen för Israels Försvarsstyrka (IDF), är kristallklar om Israels legala rätt till att försvara sig. (Skärmdump Aktuellt intervju 9 oktober 2023).
Israels försvarsstyrkor gör nu allt för att få civila att lämna Gaza City inför en stundande offensiv mot terrorregimen Hamas högkvarter i staden. Var inte mänskliga sköldar uppmanar IDF:s talesperson svensk-israeliske Jonathan Conricus.

Överstelöjtnant Jonathan Conricus, den internationella talespersonen för Israels Försvarsstyrka (IDF) är även svensk-israel. Hans evakueringsbesked till Gazas civilbefolkning:

“IDF uppmanar till evakuering av alla civila i Gaza City från sina hem söderut för deras egen säkerhet och skydd, och att flytta till området söder om Wadi Gaza, som visas på kartan.

Terrororganisationen Hamas startade ett krig mot staten Israel, och Gaza City är ett område där militära operationer äger rum. Denna evakuering är för din egen säkerhet. Du kommer att kunna återvända till Gaza City först när ett annat meddelande, som tillåter dig att göra det, görs. Närma dig inte området för säkerhetsstängslet med staten Israel.”

BRÅDSKANDE INFORMATION –   LÄMNA GAZA VIA RAFAH

Gränsövergången i Rafah kommer att vara öppen mellan 12:00 – 17:00 lokal tid idag lördag den 14 oktober för personer med utländska medborgarskap, inklusive svenskt medborgarskap, enligt Generalkonsulatet.

En miljon invånare i Gaza City fick 24 timmar på sig att ta sig söderut ur terrorfästet. Varningen gav en hint om att Israel kommer inleda en markinvasion. Syftet är att slå ner Hamas, som utförde det blodigaste angreppet mot det judiska folket sedan Förintelsen av Europas judar. Förutom 1 300 mördade personer utförde islamisterna halshuggningar, sexuella övergrepp, tog över 150 personer som gisslan och brände människor levande.

Hamas-terroristerna har sitt högkvarter i Gaza City och gömmer sig i tunnlar under hus och inne i byggnader befolkade med oskyldiga civila från Gaza. Islamisterna sitter ganska säkert i bombskydd och ett av deras syften är att orsaka så många civila dödade palestinier som möjligt, för att få andra arabstater och terrororganisationer att delta i kriget mot Israel.

”Alla civila uppmanades att hålla sig ifrån Hamas-terrorister som använder sig av mänskliga sköldar. IDF kommer att verka i Gaza City och göra omfattande ansträngningar för att undvika att skada civila.”

Behöver stödet från alla som älskar frihet

Svensk-israelen överstelöjtnant Jonathan Conricus talade även till American Israel Public Affairs Committee (AIPAC) om vad Israel förväntade sig av pro-israeliska amerikaner.  

“Även när det blir fult och scenerna från Gaza kommer att vara svåra att ta emot – (men) inte lika svåra som de saker som kom ut från Kibbutz Be’eri och Kfar Aza, men de kommer (ändå) att vara svåra att ta emot – då kommer vi att behöva stödet från alla som älskar frihet vill stå upp för det som är rätt”, sa svensk-israeliske överstelöjtnant Conricus och syftade på två av de israeliska byarna vid Gazagränsen där Hamas begick brutala massakrer.

Du kan läsa den här artikeln gratis tack vare MIFF:s över 13 100 medlemmar i Norge och över 450 medlemmar i Sverige. Men vi behöver stöd från många fler nu!

Ge en gåva här eller Swisha till 1233318219

Bli medlem