Stå upp för Israel - bli medlem nu!

Ulf Cahn anställs som kommunikationschef hos MIFF Sverige.

Försvarsminister Gallant: Om Hizbollah inte avskräcks kan Israel “kopiera” Gaza-kriget till Beirut

Försvarsminister Yoav Gallant talar till soldater från elitenheten Sayeret Matkal i IDF, 24 oktober 2023. (Ariel Hermon, Israels försvarsministerium)
Kampen mot Hamas måste tjäna till att avskräcka andra Iran-stödda ombud i regionen från att attackera, säger försvarsminister.

Israel är inte rädd för att gå i krig med den Iran-stödda Hizbollah-terrorgruppen i Libanon om påtryckningar sker, sa försvarsminister Yoav Gallant på söndagen. 

Gallant förklarade att Israels krig mot Hamas i Gaza bland annat varnar Iran och dess ombud från att inleda liknande attacker. 

Han konstaterade att “Iran bygger upp militär makt runt Israel för att kunna använda den.”

IDF sade på söndagen att de hade avslöjat utrustning som används av Hamas för att utveckla precisionsstyrda missiler under iransk ledning.Samtidigt som Israel bekämpar Hamas vid sin södra gräns har man kämpat mot Hizbollah vid den norra gränsen, om än på ett mycket mer begränsat sätt.

Sedan den 8 oktober har Hizbollah och allierade palestinska terrorfraktioner i Libanon riktat dagliga raket- och missilbeskjutningar in i Israel mot civila samhällen. 80 000 människor har fått evakuera från området.

Tanken på att Hamas, Hizbollah och Iran ska “tillåtas att bestämma hur vi lever våra liv här i Israel” är “något vi inte accepterar.”  

Striderna längs gränsen har resulterat i fyra civila och nio IDF-soldater dödade på den israeliska sidan.

Hizbollah har namngett 153 medlemmar i Libanon och Syrien, som har dödats under de pågående beskjutningarna. I Libanon har ytterligare 19 agenter från andra terrorgrupper, en libanesisk soldat och minst 19 civila dödats.

Efter att Hizbollah i lördags skjutit flest raketer på tre månader mot Israel, bekräftade Blinken USA:s stöd för israelisk säkerhet.  

Idag dödades Wissam al-Tawil, en befälhavare för terrorgruppens elitstyrka Radwan, i den libanesiska staden Majdal Selm, när en missil träffade SUV:n han befann sig i. Det kan innebära ett betydande slag för den Iran-stödda gruppen.

Israel är under attack från Iran – visa ditt stöd nu!

  1. Bli medlem (från 4 kr per vecka)
  2. Donera till MIFF:s informationsarbete för Israel. Swish 123 331 82 19
  3. Beställ MIFF:s böcker – lämplig som gåva till både Israelvänner och Israelkritiker.
  4. Beställ broschyren ”Förstå Israel” med israelernas bästa argument.

Du kan läsa den här artikeln gratis tack vare MIFF:s över 13 100 medlemmar i Norge och över 450 medlemmar i Sverige. Men vi behöver stöd från många fler nu!

Ge en gåva här eller Swisha till 1233318219

Bli medlem