Search
Gränspolisstyrkor vid platsen för en terrorskjutning i Ma'aleh Adumim den 1 augusti 2023 (foto: GRÄNSPOLISen)

Fyra skadade i terrorskjutning i Ma’aleh Adumim

Den misstänkte terroristen sköts och bilder från platsen som visar gärningsmannen liggande på marken.

Två av de sex skjutna människorna skadades allvarligt i en terrorattack nära köpcentret i Ma’aleh Adumim strax öst om Jerusalem i Judéen på Västbanken på tisdagseftermiddagen, enligt akutsjukvårdstjänsten Magen David Adom.öster

Den misstänkte terroristen stoppades och sköts av en tjänstledig gränspolis som råkade vara på plats och bilder från platsen som visar gärningsmannen liggande på marken. Terroristen sköt sina offer med en pistol och bar en ryggsäck med ytterligare ammunition.  

Israels polischef Kobi Shabtai och den nationelle säkerhetsministern Itamar Ben-Gvir begav sig direkt till platsen efter att attacken rapporterats. 

Ma’aleh Adumims borgmästare Benny Kashriel berättade att terroristen hade ett inresetillstånd och arbetade som städare i ett kommunalt hus i staden.

Terroristen identifierades som 20-årige Muhannad Muhammad Suleiman Al-Mazara’a.

 

Attacken är den första sådan skjutningsattack sedan tre israeler skadades nära Tekoa-korsningen i Judéen på södra Västbanken för cirka två veckor sedan.

“Ruinerna av al-Aqsa-moskén”

Terrororganisationen Hamas uttalade att attackerna ” försvarar vårt land och vår helgedom och omintetgör bosättningsregeringens plan att bygga det påstådda templet på ruinerna av Al- Aqsa-moskén.”

“Heroisk kommandooperation”

Även en annan terrorgrupp – Palestinska Islamiska Jihad lovordade ”den heroiska kommandooperationen” på försvarslösa civila judar.

Gränspolisstyrkor vid platsen för en terrorskjutning i Ma'aleh Adumim den 1 augusti 2023 (kredit: GRÄNSPOLIS)

Du kan läsa den här artikeln gratis tack vare MIFF:s över 13 100 medlemmar i Norge och över 300 medlemmar i Sverige. Men vi behöver stöd från många fler nu!

Ge en gåva här eller Swisha till 1233318219

Bli medlem genom att fylla i formuläret nedan och trycka på “skicka”!

Share on Facebook
Share on Twitter
Email
WhatsApp
Print
Telegram