Stå upp för Israel - bli medlem nu!

Ulf Cahn anställs som kommunikationschef hos MIFF Sverige.

Hamas-terroristens samtal: “kan åka med vilken ambulans som helst”

Foto IDF
Shin Bet släpper videor av tillfångatagna terrorister som beskriver gruppens användning av ambulanser, sjukhus, skolor. Hamas befälhavare förhindrar evakuering av sjukhus.

Israels försvar och säkerhetstjänst släppte ytterligare bevis på Hamas’ användning av ambulanser för att utföra sina attacker: avlyssnat telefonsamtal och förhören av terrorister som deltog i massakern den 7 oktober

I det avlyssnade samtalet kan en medlem i terrorgruppen höras tala till en man från Gaza där han säger att han “kan åka med vilken ambulans som helst”. 

Gazamannen erbjuder sig att skicka honom en ambulans, men Hamas-agenten försäkrar honom att “det finns ambulanser som åker och kommer tillbaka. Jag kan åka med vilken ambulans som helst.”

Använder ambulanser i kriget

I förhören av flera Hamas-medlemmar som tillfångatogs i attacken den 7 oktober beskrivs gruppens utnyttjande av civil, medicinsk infrastruktur.

(Fatahs)Al-Qassam har sina egna ambulanser, av vilka några finns på militärbasen. Ambulansernas utseende liknar de civila ambulanserna så att de inte ska väcka misstankar eller bombas av Israel”, sa en Hamas-terrorist. 

En annan Hamas-terrorist sa att “under strid används ambulanserna bland annat för att evakuera soldater, befälhavare och agenter. De transporterar också mat, last och vapen eftersom det är det säkraste sättet att transportera dem.”

En terrorist sa att de transporterade “viktiga människor” som befälhavare i ambulanserna eftersom “judarna inte attackerar ambulanser.”

Transportera kidnappade i ambulans

Under ambulansutbildningen frågade ett Hamas-befäl dem om de skulle köra till en stridszon på uppdrag av terrorgruppen.

“De flesta av killarna svarade ‘nej’, jag skulle inte köra. Befälet sa åt dem: ‘Nej, du måste gå’, för att köra de med vapen eller de som har kidnappat en soldat från Israel, enligt den tillfångatagna terroristen.

Vapenmagasin under skolor

En annan tillfångatagen terrorist sa att en anläggning under en skola användes för att lagra “viktiga saker, som vapen, raketer, vapenmagasin, dvs de viktiga sakerna, och de viktiga kidnappade människorna”.  En sådan plats var mindre misstänkt och skulle inte bli bombad, enligt honom.

Hamasbefäl under sjukhus

IDF:s arabiskspråkiga talesperson Avichay Adraee avslöjade att en Hamas-befälhavare, Ahmed Siam, gömde sig på Ranteesi-sjukhuset i Gaza City och hindrade 1 000 människor i centrum från att evakuera. Människor på flykt och patienter används som mänskliga sköldar.

 

 

Du kan läsa den här artikeln gratis tack vare MIFF:s över 13 100 medlemmar i Norge och över 450 medlemmar i Sverige. Men vi behöver stöd från många fler nu!

Ge en gåva här eller Swisha till 1233318219

Bli medlem