Stå upp för Israel - bli medlem nu!

Ulf Cahn anställs som kommunikationschef hos MIFF Sverige.

Israel allvarligt skadad i terrorattack

En israelisk-amerikansk man skadades allvarligt i en terrorattack i staden Huwara. (Foto: United Hatzalah)
En person sköts och skadades allvarligt när han körde genom staden Huwara på Västbanken. På samma plats sköts och dödades två bröder för tre veckor sedan.

En israelisk-amerikansk man, David Stern, sköts och skadades allvarligt när han körde genom den palestinska staden Huwara på Västbanken söndagen den 19 mars.

En palestinier beväpnad med ett maskingevär började skjuta mot israelens bil. Bilder visar att vindrutan på bilen är full av skotthål.

Enligt ambulanstjänsten Magen David Adom skadades mannen i 30-årsåldern allvarligt efter att ha blivit träffad i huvudet, skriver Times of Israel

Offrets fru, som också är israelisk-amerikansk medborgare, satt också i bilen. Hon fördes till sjukhus med chockskador, men hon träffades inte av någon av kulorna.

David Stern hade arbetat fyra år som vapeninstruktör i amerikanska marinen och var beväpnad. Han lyckades, trots skottskador, skjuta tillbaka och träffa terroristen. Israeliska soldater i områdena sköt också mot terroristen, som lyckades fly från platsen till fots. Han greps av soldaterna kort efteråt.

Israeliska försvaret (IDF) stängde av området runt Huwara, för att förhindra nya hämndattacker från de judar som bor i området.

Attacken kommer exakt tre veckor efter att två israeliska bröder sköts ihjäl när de körde genom Huwara. Då ledde terrorattacken till att flera hundra radikala bosättare attackerade staden som hämnd

Motorväg 60, som används av både israeler och palestinier, går genom Huwara. Det har lett till mycket konflikter genom åren. Huwara är i stort sett den enda palestinska staden som israeler kör igenom. Det har länge funnits planer på att bygga en förbifart utanför staden för att undvika attacker, men dessa planer har hittills inte förverkligats.

Israel är under attack från Iran – visa ditt stöd nu!

  1. Bli medlem (från 4 kr per vecka)
  2. Donera till MIFF:s informationsarbete för Israel. Swish 123 331 82 19
  3. Beställ MIFF:s böcker – lämplig som gåva till både Israelvänner och Israelkritiker.
  4. Beställ broschyren ”Förstå Israel” med israelernas bästa argument.

Du kan läsa den här artikeln gratis tack vare MIFF:s över 13 100 medlemmar i Norge och över 450 medlemmar i Sverige. Men vi behöver stöd från många fler nu!

Ge en gåva här eller Swisha till 1233318219

Bli medlem