Stå upp för Israel - bli medlem nu!

Ulf Cahn anställs som kommunikationschef hos MIFF Sverige.

Israel dödad i Hizbollah-attack

Sharif Suad är det 20:e offret för Hizbollahs raketattacker mot Israel sedan den 8 oktober förra året. (Foto: Privat)
Antalet dödade i norr har nu passerat 20 sedan den 8 oktober förra året.

En israelisk civilperson som arbetade för den israeliska försvarsmakten dödades tidigt på fredagen när den libanesiska terrorgruppen Hizbollah avfyrade pansarvärnsrobotar mot berget Dev i norra Israel på gränsen till Libanon, skriver Times of Israel.

Offret har identifierats som Sharif Suad, en invånare från beduinbyn Sallama nära Karmiel. Han arbetade med infrastruktur i området när han blev påkörd. Han dödförklarades på platsen kort efter attacken.

Suad är den 20:e personen som dödats i attacker av Hizbollah sedan den 8 oktober förra året. Nio civila och elva israeliska soldater och reservister har dödats i den libanesiska terrorgruppens nästan dagliga raketattacker.

Som ett resultat av hotet från Hizbollah har de flesta israeliska samhällen nära gränsen till Libanon evakuerats. Omkring 80 000 israeler har tvingats fly från sina hem och ingen av dem vet när de kommer att kunna återvända hem.

Efter nattens libanesiska attacker bombade Israels försvarsstyrkor flera Hizbollah-mål i södra Libanon, inklusive en vapendepå och raketgevär.

Förra veckan skadades 14 soldater och fyra civila i en drönarattack mot ett allaktivitetshus i beduinbyn Arab al-Aramshe i norra Israel. Reservisten Dor Zimel, 27, avled senare av sina skador.

Zimel hade nyligen förlovat sig och hans förlovningsring hade han fått av pappan till Addir Mesika, som dödades av Hamas-terrorister under attacken mot Supernova-festivalen den 7 oktober. Han skulle gifta sig i juni.

Familj och vänner vid begravningen av reservisten Dor Zimel den 22 april 2024. (Foto: Flash90)

Du kan läsa den här artikeln gratis tack vare MIFF:s över 13 100 medlemmar i Norge och över 450 medlemmar i Sverige. Men vi behöver stöd från många fler nu!

Ge en gåva här eller Swisha till 1233318219

Bli medlem