Stå upp för Israel - bli medlem nu!

Ulf Cahn anställs som kommunikationschef hos MIFF Sverige.

Minst 18 personer skadades i drönarattacker från Libanon

Flera personer är allvarligt skadade efter en raket- och drönarattack den 17 april 2024. (Foto: MDA)
Tillståndet är kritiskt för en av de skadade efter attacken.

Den libanesiska terrorgruppen Hizbollah avfyrade på onsdagen flera attackdrönare och raketer mot beduinbyn Arab al-Aramshe i norra Israel. En bygdegård och en bil träffades. Minst 14 soldater och fyra civila skadades i attacken.

Tillståndet uppges vara kritiskt för en av de skadade. Två andra är allvarligt skadade. Tillståndet för resten är måttligt till lätt skadade. Minst sex raketer och drönare ska ha avfyrats från södra Libanon mot byn.

Minst två av dem ska ha träffat bygdegården, en av dem direkt. Det fanns ingen förvarning före attacken. Den israeliska försvarsmakten sade att man undersökte varför missilvarningen inte varnade för inkommande raketer.

Hizbollah sade att de attackerade en byggnad som användes av den israeliska försvarsmakten.

Attacken kommer en dag efter att tre personer skadades av en Hizbollah-drönare i det israeliska samhället Beit Hillel. De israeliska försvarsstyrkorna svarade på gårdagens attack med drönarattacker mot två högt uppsatta Hizbollah-tjänstemän.

Sedan den 8 oktober förra året har Hizbollah nästan dagligen attackerat israeliska samhällen och militärposteringar längs gränsen med raketer och drönare. Åtta civila israeler och tio soldater har dödats i attackerna från Libanon.

Israel har hotat att föra fullskaligt krig mot Hizbollah om man inte slutar hota de israeliska samhällena i norr och drar sig tillbaka från gränsen. Upp till 80 000 israeler har evakuerats från sina hem i norra Israel till följd av hotet från Hizbollah. De vet inte när de kommer att kunna återvända hem.

Efter onsdagens Hizbollah-attack anföll Israel mål 10 mil in i Libanon.

 

Du kan läsa den här artikeln gratis tack vare MIFF:s över 13 100 medlemmar i Norge och över 450 medlemmar i Sverige. Men vi behöver stöd från många fler nu!

Ge en gåva här eller Swisha till 1233318219

Bli medlem