Stå upp för Israel - bli medlem nu!

Ulf Cahn anställs som kommunikationschef hos MIFF Sverige.

Israel har attackerat militära mål i Isfahan

Isfahan ligger cirka 340 kilometer söder om Teheran.
Israeliska källor bekräftade flyganfall mot militära mål i Iran.

Tidigt på morgonen den 19 april genomförde israeliska flygvapen attacker mot militära mål i Irans Isfahan-område. Tre iranska källor sade att attacken träffade ett militärläger. Explosioner hördes i närheten av en viktig flygbas.

Söndagen den 14 april genomförde Iran de mest omfattande kombinerade missil- och drönarattackerna i historien mot den judiska staten. Om det inte vore för Israels utmärkta missilförsvarssystem, luftförsvar och samarbete med västerländska och arabiska allianspartners, skulle förödelsen vara massiv i Israel. Nu fångades 99 procent av de inkommande projektilerna upp.

De senaste rapporterna från Iran tyder på att ett begränsat militärt svar från Israel är på gång. Så sent som igår antydde israeliska medier att ett svar kanske skulle vänta till efter den judiska påsken. Amerikanska källor berättade för CNN att Israel varnade Washington innan attacken inleddes.

Det fanns inga rapporter om skador på iranska kärnanläggningar, rapporterade Internationella atomenergiorganet IAEA.

Senast, i januari 2023, genomfördes en drönarattack mot ett center för utveckling av avancerade vapen i Isfahan. Attacken beskrevs som en stor framgång av olika västerländska källor. Israel tog inte på sig ansvaret för attacken.

Du kan läsa den här artikeln gratis tack vare MIFF:s över 13 100 medlemmar i Norge och över 450 medlemmar i Sverige. Men vi behöver stöd från många fler nu!

Ge en gåva här eller Swisha till 1233318219

Bli medlem