Stå upp för Israel - bli medlem nu!

Ulf Cahn anställs som kommunikationschef hos MIFF Sverige.

Israel öppnar ännu en gränsövergång mot Gaza

Maskerade och beväpnade palestinier på en hjälpkonvoj i Gaza den 3 april 2024. (Foto: Flash90)
”Kommer att förhindra en humanitär katastrof", sade premiärministerns kansli.

Israel vidtar nya åtgärder för att öka mängden nödhjälp till Gaza. Hamnen i den israeliska staden Ashdod kommer tillfälligt att öppnas igen för att ta emot hjälp. Dessutom kommer gränsövergången Erez i norra Gazaremsan att öppnas för första gången sedan den 7 oktober och attacken som startade det pågående kriget.

Erez-övergången förstördes till stor del när över 3 000 Hamas-terrorister stormade in i Israel. Många israeler dödades och kidnappades också vid denna gränsövergång, som delvis har reparerats efter den brutala attacken.

Israel kommer också att tillåta mer bistånd från grannlandet Jordanien till Gaza genom gränsövergången Kerem Shalom. Åtgärderna kommer en dag efter att Israels premiärminister Benjamin Netanyahu talat med USA:s president Joe Biden.

“Det ökade biståndet kommer att förhindra en humanitär katastrof”, sade premiärministerns kansli. Åtgärderna tas emot väl av Förenta staterna.

Sedan november har Israel ordnat så att mer än 20 500 lastbilslaster med 384 000 ton förnödenheter har kommit in i Gazaremsan, men hjälporganisationer anser att det behövs mer. Det har också varit stora utmaningar att distribuera nödhjälp inne på Gazaremsan.

I vissa fall har FN och andra hjälporganisationer misslyckats med att förmedla mer än hälften av det bistånd som har kommit in i Gaza. Dessutom stjäls en stor del av biståndet av Hamas och andra väpnade grupper inne på Gazaremsan.

Du kan läsa den här artikeln gratis tack vare MIFF:s över 13 100 medlemmar i Norge och över 450 medlemmar i Sverige. Men vi behöver stöd från många fler nu!

Ge en gåva här eller Swisha till 1233318219

Bli medlem