Stå upp för Israel - bli medlem nu!

Ulf Cahn anställs som kommunikationschef hos MIFF Sverige.

Knivhuggen man i Jerusalem kritiskt skadad

MDA-team anländer för att behandla knivhuggoffret i Jerusalem (Foto: MDA SPOKESPERSON)
Offret för terroratttacken hittades på lördagseftermiddagen på en stig i en park blödande från ett sticksår i ryggen. Gärningsmannen flydde från platsen.

En 20-årig man skadades allvarligt på Sheshet Hayamim i Jerusalem i en misstänkt terrorattack. Ambulansen med Magen David Adom-personal (MDA) transporterade offret till Shaare Zedek-sjukhuset, sedan de givit akut behandling. Kniven ska ha suttit kvar i ryggen när han påträffades.

“Den skadade mannen låg på en stig och var vid medvetande och led av en penetrerande och blödande skada på kroppen. Vi gav honom läkarvård, stoppade blödningen och förband såret. Vi evakuerade honom sedan till sjukhuset. Hans tillstånd är kritisk men stabil, sa akutsjukvårdaren Yonatan Shor.

En polisman identifierade senare den misstänkte, en 16-årig palestinier från Anata i östra Jerusalem och jagade honom in på en fotbollsplan i Sheikh Jerrah där barn tränade. Detta ligger mycket nära det nationella högkvarteret för polisen.

Polisen uppmanade den misstänkte att stanna, medan han riktade tjänstevapen mot honom. Den misstänkte var i en återvändsgränd, gick mot polisen medan han viftade med ett föremål som uppfattades som en kniv – och blev skjuten. Han evakuerades till sjukhus i kritiskt tillstånd. Föremålet visade sig senare vara knivslidan till kniven som används för dådet.

Jerusalems distrikts polischef, Doron Turjeman, anlände till platsen, förhörde själv ett av ögonvittnen och följde senare med polismannen som sköt den misstänkte terroristen för att återskapa av händelsen, enligt media.

Turjeman gjorde en lägesbedömning på olycksplatsen och ledde utredningen.

Du kan läsa den här artikeln gratis tack vare MIFF:s över 13 100 medlemmar i Norge och över 450 medlemmar i Sverige. Men vi behöver stöd från många fler nu!

Ge en gåva här eller Swisha till 1233318219

Bli medlem