MDA-team anländer för att behandla knivhuggoffret i Jerusalem (Foto: MDA SPOKESPERSON)

Knivhuggen man i Jerusalem kritiskt skadad

Offret för terroratttacken hittades på lördagseftermiddagen på en stig i en park blödande från ett sticksår i ryggen. Gärningsmannen flydde från platsen.

Stödjer du den judiska staten Israels rätt att existera? Klicka JA eller NEJ.

En 20-årig man skadades allvarligt på Sheshet Hayamim i Jerusalem i en misstänkt terrorattack. Ambulansen med Magen David Adom-personal (MDA) transporterade offret till Shaare Zedek-sjukhuset, sedan de givit akut behandling. Kniven ska ha suttit kvar i ryggen när han påträffades.

“Den skadade mannen låg på en stig och var vid medvetande och led av en penetrerande och blödande skada på kroppen. Vi gav honom läkarvård, stoppade blödningen och förband såret. Vi evakuerade honom sedan till sjukhuset. Hans tillstånd är kritisk men stabil, sa akutsjukvårdaren Yonatan Shor.

En polisman identifierade senare den misstänkte, en 16-årig palestinier från Anata i östra Jerusalem och jagade honom in på en fotbollsplan i Sheikh Jerrah där barn tränade. Detta ligger mycket nära det nationella högkvarteret för polisen.

Polisen uppmanade den misstänkte att stanna, medan han riktade tjänstevapen mot honom. Den misstänkte var i en återvändsgränd, gick mot polisen medan han viftade med ett föremål som uppfattades som en kniv – och blev skjuten. Han evakuerades till sjukhus i kritiskt tillstånd. Föremålet visade sig senare vara knivslidan till kniven som används för dådet.

Jerusalems distrikts polischef, Doron Turjeman, anlände till platsen, förhörde själv ett av ögonvittnen och följde senare med polismannen som sköt den misstänkte terroristen för att återskapa av händelsen, enligt media.

Turjeman gjorde en lägesbedömning på olycksplatsen och ledde utredningen.

Share on Facebook
Share on Twitter
Email
WhatsApp
Print
Telegram