Stå upp för Israel - bli medlem nu!

Kom till Nordic Israel Congress 10 – 12. maj och lyssna på mycket relevanta föredrag. Var snabb med anmälan, begränsat antal platser

En dödad och sju skadade i raketangrepp från Libanon

Räddningspersonal evakuerar de skadade efter attacken den 4 mars. (Foto: MDA)
Raketen träffade en fruktträdgård där flera gästarbetare arbetade.

En person dödades och sju andra skadades när en raket som avfyrades från Libanon träffade en fruktträdgård nära det lilla lokala samhället Margaliot i norra Israel.

Enligt ambulanstjänsten Magen David Adom var det en man i 30-årsåldern som miste livet i attacken. Två andra är allvarligt skadade, medan fyra är måttligt skadade. En person ska vara lindrigt skadad.

Alla offren ska vara gästarbetare, troligen från Thailand.

De senaste månaderna har mer än tusen raketer avfyrats mot norra Israel från Libanon. Sju civila och tio israeliska soldater har dödats i attackerna. Dessutom har dussintals människor skadats, många av dem allvarligt.

Stora delar av områdena längs gränsen till Libanon har evakuerats på grund av hotet från raketer och rädsla för infiltration av Hizbollah. Tiotusentals människor har evakuerats från sina hem i flera månader.

MIFF har skrivit brev till svenska regeringen, som svarat, om det eskalerande hotet från Hizbollah i Libanon.

 

 

 

 

Du kan läsa den här artikeln gratis tack vare MIFF:s över 13 100 medlemmar i Norge och över 300 medlemmar i Sverige. Men vi behöver stöd från många fler nu!

Ge en gåva här eller Swisha till 1233318219

Bli medlem genom att fylla i formuläret nedan och trycka på “skicka”!