Stå upp för Israel - bli medlem nu!

Ulf Cahn anställs som kommunikationschef hos MIFF Sverige.

Palestinier som mördade israelisk mamma i terrorattack gripna

Skjutvapen som beslagtagits av israeliska styrkor från palestinier som misstänks ha utfört en skottattack nära Hebron. 22 augusti 2023 (Foto: Israeliska polisen)
De misstänkta gärningsmännen gripna i Hebron och familjen begraver sin mamma i Kfar Etzion.

Två palestinier greps tidigt på tisdagsmorgonen misstänkta för att ha utfört skjutningsattacken där 42-åriga förskolläraren och trebarnsmamman Batsheva Nigri, mördades nära Hebron i måndags. Gripandet skedde i samarbete mellan Israels försvarsstyrkor IDF, gränspolisen och säkerhetspolisen Shin Bet.

Under inledande förhör bands de två palestinierna till attacken. Vapnet som användes vid attacken beslagtogs av israeliska styrkor efter gripandet.

Gripandet i Hebron

Gripandet ägde rum i deras hem i den södra delen av Hebron.  Familjen tycktes inte ha varit medveten om deras terroraktivitet. Det är fortfarande oklart om de misstänkta är bundna till en terrororganisation enligt Jerusalem Post.

De tre terroroffren

Nigri sköts till döds framför sin 12-åriga dotter på måndagsmorgonen på väg 60 i Samarien på Västbanken. Dotter var oskadd och larmade räddningstjänsten.Den 39-årige föraren Aryeh Gottlieb 39 vårdas för allvarliga skottskador efter att ha opererats på Soroka Medical Center i Beersheba.

Nigri begravdes på måndagskvällen i hembyn Kfar Etzion. Hennes 12-åriga dotter Shirel Nigri hyllade sin mamma. 

“Jag saknar dig och jag kommer alltid att sakna dig. Jag hörde tre skott. Fönstren krossades fullständigt och du var inte längre vid medvetande”.

En sista kram

“Du var den lyckligaste personen jag känner … Du sa alltid att ditt hjärta var varmt och öppet för alla,” sa Shirel. “Mamma, jag vill ge dig en sista kram. Jag saknar dig och jag kommer alltid att sakna dig. Du finns alltid i mitt hjärta. Jag vet att du vakar över mig, även när jag inte kan se dig. Du såg alltid efter mig.”

Israel är under attack från Iran – visa ditt stöd nu!

  1. Bli medlem (från 4 kr per vecka)
  2. Donera till MIFF:s informationsarbete för Israel. Swish 123 331 82 19
  3. Beställ MIFF:s böcker – lämplig som gåva till både Israelvänner och Israelkritiker.
  4. Beställ broschyren ”Förstå Israel” med israelernas bästa argument.

Du kan läsa den här artikeln gratis tack vare MIFF:s över 13 100 medlemmar i Norge och över 450 medlemmar i Sverige. Men vi behöver stöd från många fler nu!

Ge en gåva här eller Swisha till 1233318219

Bli medlem