Stå upp för Israel - bli medlem nu!

Ulf Cahn anställs som kommunikationschef hos MIFF Sverige.

Slutstriden mot terrororganisationen Hamas inledd – civila uppmanas evakuera östra Rafah

Hamas ledare Yahya Sinwar vill att så många arabiska palestinier ska dödas som möjligt, för att vinna västvärldens sympati till att förgöra Israel och det judiska folket. (Foto: Flash90)
IDF använder flygblad, SMS och telefonsamtal för att instruera Gazaborna att evakuera stadsdelar i Rafah till humanitära zoner med tält och sjukhus.

IDF börjar nu släppa flygblad, skicka SMS och ringa telefonsamtal till araberna i några av de östra delarna av Rafah med instruktioner om vilka zoner som behöver evakueras och vilka vägar som ska tas till de utsedda humanitära zonerna.

IDF har publicerat en karta som visar de humanitära zonerna i områdena al-Mawasi och Khan Younis. Där finns fältsjukhus och tältläger som skapats med den “våg av humanitär hjälp som går in i Gaza”.

Militären säger i ett uttalande att de ”uppmanar befolkningen, som är under Hamas kontroll, att tillfälligt evakuera från de östra stadsdelarna i Rafah till den utvidgade humanitära zonen”. Evakueringen ”kommer att framskrida gradvis, enligt en pågående bedömning av situationen.”

“IDF kommer att fortsätta att förfölja Hamas överallt i Gaza tills alla gisslan som de håller i fångenskap är hemma igen”, tillägger man. Starten för slutstriden mot terrororganisationen Hamas vars mål är att utplåna Israel och det judiska folket, sker på Israels minnesdag för Förintelsen.

Israel är under attack från Iran – visa ditt stöd nu!

  1. Bli medlem (från 4 kr per vecka)
  2. Donera till MIFF:s informationsarbete för Israel. Swish 123 331 82 19
  3. Beställ MIFF:s böcker – lämplig som gåva till både Israelvänner och Israelkritiker.
  4. Beställ broschyren ”Förstå Israel” med israelernas bästa argument.

Du kan läsa den här artikeln gratis tack vare MIFF:s över 13 100 medlemmar i Norge och över 450 medlemmar i Sverige. Men vi behöver stöd från många fler nu!

Ge en gåva här eller Swisha till 1233318219

Bli medlem