Search
Rökmoln på himlen efter att flera raketer från Libanon sköts ner över norra Israel den 23 november 2023. (Foto: Flash90)

Största raketattacken från Libanon sedan krigets början

Hizbollah avfyrade upp till 50 raketer mot Israel.

Upp till 50 raketer avfyrades från södra Libanon mot norra Israel på torsdagseftermiddagen. Det är den största raketattacken från Libanon sedan Hamas utförde massakern i södra Israel den 7 oktober

Flera av raketerna sköts ner av missilförsvarssystemet Iron Dome och det har inte förekommit några rapporter om personskador. Den libanesiska terrorgruppen Hizbollah säger att den låg bakom torsdagens raketattack.

Sedan den 7 oktober har det inte bara varit spänt i söder nära Gaza, utan även i norr längs gränsen till Libanon. Alla israeliska samhällen längs Libanongränsen har evakuerats på grund av den spända situationen.

Under de senaste sex veckorna har mer än 1 000 raketer, granater och pansarvärnsmissiler avfyrats mot Israel från södra Libanon. På den israeliska sidan har sju människor dödats och dussintals skadats i attackerna från Libanon sedan den 7 oktober. På den libanesiska sidan har över 80 människor dödats, nästan alla Hizbollah-terrorister.

 

Du kan läsa den här artikeln gratis tack vare MIFF:s över 13 100 medlemmar i Norge och över 300 medlemmar i Sverige. Men vi behöver stöd från många fler nu!

Ge en gåva här eller Swisha till 1233318219

Bli medlem genom att fylla i formuläret nedan och trycka på “skicka”!

Share on Facebook
Share on Twitter
Email
WhatsApp
Print
Telegram