Stå upp för Israel - bli medlem nu!

Ulf Cahn anställs som kommunikationschef hos MIFF Sverige.

Största raketattacken från Libanon sedan krigets början

Rökmoln på himlen efter att flera raketer från Libanon sköts ner över norra Israel den 23 november 2023. (Foto: Flash90)
Hizbollah avfyrade upp till 50 raketer mot Israel.

Upp till 50 raketer avfyrades från södra Libanon mot norra Israel på torsdagseftermiddagen. Det är den största raketattacken från Libanon sedan Hamas utförde massakern i södra Israel den 7 oktober

Flera av raketerna sköts ner av missilförsvarssystemet Iron Dome och det har inte förekommit några rapporter om personskador. Den libanesiska terrorgruppen Hizbollah säger att den låg bakom torsdagens raketattack.

Sedan den 7 oktober har det inte bara varit spänt i söder nära Gaza, utan även i norr längs gränsen till Libanon. Alla israeliska samhällen längs Libanongränsen har evakuerats på grund av den spända situationen.

Under de senaste sex veckorna har mer än 1 000 raketer, granater och pansarvärnsmissiler avfyrats mot Israel från södra Libanon. På den israeliska sidan har sju människor dödats och dussintals skadats i attackerna från Libanon sedan den 7 oktober. På den libanesiska sidan har över 80 människor dödats, nästan alla Hizbollah-terrorister.

 

Israel är under attack från Iran – visa ditt stöd nu!

  1. Bli medlem (från 4 kr per vecka)
  2. Donera till MIFF:s informationsarbete för Israel. Swish 123 331 82 19
  3. Beställ MIFF:s böcker – lämplig som gåva till både Israelvänner och Israelkritiker.
  4. Beställ broschyren ”Förstå Israel” med israelernas bästa argument.

Du kan läsa den här artikeln gratis tack vare MIFF:s över 13 100 medlemmar i Norge och över 450 medlemmar i Sverige. Men vi behöver stöd från många fler nu!

Ge en gåva här eller Swisha till 1233318219

Bli medlem