Stå upp för Israel - bli medlem nu!

Ulf Cahn anställs som kommunikationschef hos MIFF Sverige.

Svenskisraeliske överstelöjtnant Jonathan Conricus: Hamas kommer inte kunna döda israeler mer

Svenskisraeliske överstelöjtnant Jonathan Conricus är israeliska försvarets talesperson. (Skärmdump)
Vår regering har gett oss målet att se till att Hamas vid slutet av det här kriget, inte kommer att ha någon som helst militär förmåga att döda israeler.

SVT:s journalist Katia Elliot frågade i Aktuellt kl 21:00 igår ut israeliske militärens talesperson Jonathan Conricus.

Hamas hotar ju att döda en israel i gisslan vid varje tillfälle Israel bombar civila byggnader utan förvarning. Hur påverkas er militära strategi av den här gisslansituationen?

Det är någonting som vi förväntar att Hamas har tagit gisslan precis för att avrätta – precis för att visa i media – och precis för att skydda sig själva för våra attacker. Och jag vill bara rätta det du säger: Vi attackerar INTE civila byggnader! Vi attackerar militära mål och vi försöker slå ut Hamas militära kapacitet. Vi försöker inte döda civila. Det är det som Hamas gör. Det är ju Hamas som har kommit in, invaderat Israel och mördat, massakrerat israelisk civilbefolkning på ett sätt som aldrig har hänt i israelisk historia.

Nu har vi börjat att slå till Hamas infrastruktur överallt i Gazaremsan. Och det vi sagt till civilbefolkningen är att om ni vet att det finns Hamas infrastruktur under er – gå bort därifrån! Gå mot Egypten eller någon annanstans. Om ni vill vara säkra, håll er borta från Hamas.

Vi har också hört idag att 300 000 reservister har kallats in. Hur ska dom användas?

Vår regering har gett oss målet att se till att Hamas vid slutet av det här kriget, när allt är gjort och sagt, inte kommer att ha någon som helst militär förmåga att döda israeler. Det är det målet vi har fått. Sedan kan man ju fundera på vilket taktik och strategi det kommer att bli. Vi har ju vårt luftvapen och vi har väldigt stor styrka på marken som förbereder sig, går igenom sin utrustning och förbereder sig på sina uppgifter som dom kommer att få.

Men det som är viktigt att förstå för alla som tittar är inte en 5:e eller 6:e (skärmytsling) mellan Israel och Hamas. Det handlar om något totalt annorlunda. Detta handlar om krig mellan oss och en fundamentalistisk organisation, som är precis lika barbariska som ISIS var 2014 till 2017, tills världen tog itu med dom. Det är DET som vi håller på med nu. Dom är våra fiender och det är därför som Israel svar kommer bli precis som det behöver vara, eftersom vi har att göra med blodtörstiga vildar som har kommit in i Israel och mördat våra civila.

Är en markinvasion aktuell?

Som sagt, jag kommer inte prata om vad, när eller hur vi kommer att göra. Det enda jag kan säga är just nu har vi återtagit kontrollen över södra Israel. Gränsen är stängd. Alla terrorister som var inne i Israel är antingen döda eller tillfångatagna. Det är fortfarande lite strid vid gränsen, men det har vi under kontroll. Nu börjar vi slå ut Hamas militära infrastruktur. Vad som kommer hända sedan vet vi inte än, men vi håller på att planera. Det vi inriktar oss på är att slå ut all Hamas förmåga att någon gång i framtiden mörda israeler igen.

Försvarsminister Yoav Gallant säger idag att Israel slåss mot djur. Hur ser du på det uttrycket?

För mig är det väldigt enkelt (efter att ha) tittat på videofilmer och pratat med folk som överlevde massakrerna i de olika israeliska kibbutzerna vid Gazaremsan. Jag tror att kalla dem för djur är väldigt humant, därför att djur uppför sig inte på det sättet. Det som Hamas har gjort det är värre! Att gå och avrätta folk – civilbefolkning – skjuta unga, barn och ta mödrar och bebisar som gisslan till Gazaremsan …

Jag tror inte ens att djur beter sig på ett sådant sätt. En sådan kriminalitet, ett sådant hat har jag verkligen aldrig sett. Och jag tror han var väldigt diplomatisk då (försvarsministern) kallade dem för det. Men det är det som vi strider mot. Det är dom som är våra fiender. Civilbefolkningen i Gaza är inte vår fiende och jag tror att dom (i slutänden) kommer att tjäna på det som vi gör mot Hamas, eventuellt, men vårt fokus här är på Hamas militära förmåga och att se till att detta ALDRIG händer igen!

Israel är under attack från Iran – visa ditt stöd nu!

  1. Bli medlem (från 4 kr per vecka)
  2. Donera till MIFF:s informationsarbete för Israel. Swish 123 331 82 19
  3. Beställ MIFF:s böcker – lämplig som gåva till både Israelvänner och Israelkritiker.
  4. Beställ broschyren ”Förstå Israel” med israelernas bästa argument.

Du kan läsa den här artikeln gratis tack vare MIFF:s över 13 100 medlemmar i Norge och över 450 medlemmar i Sverige. Men vi behöver stöd från många fler nu!

Ge en gåva här eller Swisha till 1233318219

Bli medlem