Maia och Rina Dees pappa och syskon sörjer under begravningen den 9 april 2023. (Foto: Flash90)

Terroroffrens mamma avled av skottskadorna dagen efter systrarnas begravning

Tre dagar efter mordet på systrarna Maia och Rina Dee, avled även deras mamma Lucy Dee av skadorna hon ådrog sig i terrorattacken.

Stödjer du den judiska staten Israels rätt att existera? Klicka JA eller NEJ.

Lucy (Leah) Dee, som skadades allvarligt i terrorattacken som dödade hennes två döttrar, Maia och Rina Dee i fredags den 7 april, har nu avlidit av sina skador på Hadassah-sjukhuset på måndagseftermiddagen, skriver Jerusalem Post.

Sjukhuset meddelade att “Tyvärr, trots intensiva och oupphörliga ansträngningar, på grund av hennes dödliga skada, var teamet tvunget att fastställa hennes död idag.”

Lucy Dee, 48 år, dödades i en terrorattack i norra Israel tillsammans med sina två döttrar, Maia och Rina Dee. Lucy dog av sina skador på sjukhus den 10 april 2023. (Foto: Familjen)

“Min vackra fru, Lucy, och jag försökte uppfostra våra barn med bra värderingar, att göra gott och föra mer gott till världen”, sa maken och pappan till Maia och Rina rabbin Leo Dee. “[Jag] frågar den anonyma terroristen med Kalashnikov: Vad har du uppnått? Är du med dina barn nu och lär dem anständiga livsregler? Har du en framtid? Du är ren ondska.”

Flera tusen dök upp söndagen den 9 april vid begravningen av systrarna Rina (15) och Maia (20) Dee, som två dagar innan sköts till döds av palestinska terrorister, när de körde bil på norra Västbanken.

När systrarnas kroppar bars in rann tårarna på vänner och familj. Systrarnas pappa, rabbinen Leo Dee, höll om sina tre andra barn.

Share on Facebook
Share on Twitter
Email
WhatsApp
Print
Telegram