Stå upp för Israel - bli medlem nu!

Ulf Cahn anställs som kommunikationschef hos MIFF Sverige.

Tre nya gisslan hittades döda på Gazaremsan

Gisslan Elia Toledano (28), Nik Beizer (19) och Ron Sherman (19) har hittats döda på Gazaremsan.
Israels försvarsstyrka (IDF) rapporterar att dess styrkor har hittat kroppen av den civila gisslan Elia Toledano (28), som togs som gisslan av Hamas på musikfestivalen Supernova i Re'im under massakern den 7 oktober.

Inga detaljer har lämnats om hur och när 28-åringen dog. Toledo hade delat fransk-israeliskt medborgarskap. Frankrikes utrikesminister Catherine Colonna har framfört sina kondoleanser till de sörjande.

IDF har också hittat kropparna av soldaterna Nik Beizer (19) och Ron Sherman (19), som också tillfångatogs av Hamas den 7 oktober. Beizer arbetade med att samordna transporten av varor från Israel till Gazaremsan.

– Alla på hans bas jobbade för att ta hand om palestinierna, de jobbade för att invånarna i Gaza skulle kunna leva sina liv, säger hans mamma Katy Beizer. 

IDF-soldaten Sherman pratade med sin mamma för sista gången den 7 oktober, när Hamas-terrorister attackerade basen han befann sig på. 

– Det är över, mamma, terroristerna är här. Jag älskar dig, var 19-åringens sista ord till sin mamma. Men soldaten dödades inte i attacken. Han sågs senare på lastflaket i en bil på väg mot Gazaremsan.

Inga uppgifter har lämnats om hur 19-åringarna dödades. 

Under den senaste veckan har israeliska soldater hittat kropparna av flera gisslan inne på Gazaremsan. Det är inte många dagar sedan även Eden Zacharia (27) och Ziv Dado (36) hittades mördade och dess för innan ytterligare sex personer

I samband med en vapenvila som varade från 24 november till 1 december släpptes 105 civila gisslan, främst israeliska kvinnor och barn, samt utländska gisslan. Man tror att över 130 gisslan finns kvar i Gazaremsan, men alla är inte fortfarande vid liv.

 

Israel är under attack från Iran – visa ditt stöd nu!

  1. Bli medlem (från 4 kr per vecka)
  2. Donera till MIFF:s informationsarbete för Israel. Swish 123 331 82 19
  3. Beställ MIFF:s böcker – lämplig som gåva till både Israelvänner och Israelkritiker.
  4. Beställ broschyren ”Förstå Israel” med israelernas bästa argument.

Du kan läsa den här artikeln gratis tack vare MIFF:s över 13 100 medlemmar i Norge och över 450 medlemmar i Sverige. Men vi behöver stöd från många fler nu!

Ge en gåva här eller Swisha till 1233318219

Bli medlem