Stå upp för Israel - bli medlem nu!

Ulf Cahn anställs som kommunikationschef hos MIFF Sverige.

Tvåhundra Hamasterrorister har kapitulerat på Nassersjukhuset

Premiärminister Benjamin Netanyahu, försvarsminister Yoav Gallant och minister Benny Gantz under en presskonferens den 22 november. (Foto: Flash90))
Över 200 terrorister har överlämnat sig på två sjukhus i Khan Younis.

I Khan Younis på södra delen av Gazaremsan, sa försvarsminister Gallant, att cirka 200 terrormisstänkta hade överlämnat sig till trupperna på Nasser-sjukhuset och dussintals fler på Al-Amal-sjukhuset. Detta tyder på förlusten av Hamas “stridsanda”.

“Människor beväpnade med RPG, vapen och gevär kom till sanningens ögonblick och slogs inte. Detta indikerar något av deras förståelse av maktskillnaden, att de förstod att deras öde var att kapitulera eller dö – det finns inget tredje alternativ, sa han.

Gallant sa att Hamas Khan Younis-brigad hade “besegrats och inte fungerar som en militär enhet på något sätt.”

Hamas är kvar med marginella [styrkor] i de centrala lägren och med Rafah-brigaden, och det som står mellan dem och en fullständig kollaps som ett militärt system är ett beslut av IDF,” sade han.

“Det finns ingen här som kommer till deras hjälp, inga iranier, ingen internationell hjälp,” sa Gallant och lovade att armén skulle demontera de återstående sex Hamas-bataljonerna – två i centrala Gaza och fyra i Rafah.

“Vi har ingen rätt att stoppa så länge det finns 134 gisslan” som hålls av Hamas, tillade han.

Premiärminister Netanyahu kom med ett uttalande om kraven på eldupphör:

“Israel avvisar direkt internationella diktat om en permanent uppgörelse med palestinierna. En uppgörelse som denna kan endast nås via direkta förhandlingar mellan parterna, utan förutsättningar. Israel kommer att fortsätta att motsätta sig ett ensidigt erkännande av en palestinsk stat. Ett sådant erkännande, efter massakern den 7 oktober, kommer att ge ett enormt pris för terror, ett aldrig tidigare skådat pris, och förhindra framtida fredsavtal.”

Ett eldupphör nu skulle bara vara “en belöning för terrorism”.

Israel är under attack från Iran – visa ditt stöd nu!

  1. Bli medlem (från 4 kr per vecka)
  2. Donera till MIFF:s informationsarbete för Israel. Swish 123 331 82 19
  3. Beställ MIFF:s böcker – lämplig som gåva till både Israelvänner och Israelkritiker.
  4. Beställ broschyren ”Förstå Israel” med israelernas bästa argument.

Du kan läsa den här artikeln gratis tack vare MIFF:s över 13 100 medlemmar i Norge och över 450 medlemmar i Sverige. Men vi behöver stöd från många fler nu!

Ge en gåva här eller Swisha till 1233318219

Bli medlem