Stå upp för Israel - bli medlem nu!

Ulf Cahn anställs som kommunikationschef hos MIFF Sverige.

Blinken : Hamas vill ha “ogenomförbara” ändringar i FN-avtalet

USA:s utrikesminister Antony Blinken och FN:s säkerhetsråd uppmanar terrorledaren för Hamas Yahia Sinwar att acceptera avtalet för eldupphör och frisläppande av gisslan.
USA:s utrikesminister Antony Blinken sa på onsdagen att Hamas hade föreslagit många ändringar, vissa ogenomförbara, i förslaget om eldupphör i Gaza.

Trots de många ogenomförbara ändringarna sa Blinken att medlarna fortfarande var fast beslutna att täppa till luckorna.

USA:s nationella säkerhetsrådgivare Jake Sullivan sa senare att några av de ändringar som föreslagits av Hamas i dess svar på det israeliska gisslanavtalet var “mindre” medan andra avvek avsevärt från vad som ligger på bordet.

– Många av de föreslagna förändringarna är små och inte oväntade. Andra skiljer sig mer väsentligt från vad som skisserades i FN:s säkerhetsråds resolution”, kommenterade Sullivan under en pressträff idag. Han tillade att USA:s president Joe Biden i sitt tal den 31 maj noterade att terrorgruppen sannolikt skulle återkomma med ändringar i det israeliska förslaget.

Hamas förnekade ändå genom Osama Hamdan att terrorgruppen skulle ha nya krav för FN:s säkerhetsråds resolution om eldupphör och gisslanavtal i Gaza.

Hamdan sa också att USA:s utrikesminister Antony Blinken var “en del av problemet, inte lösningen” i Gazakonflikten.

Ändrar eller avvisar Hamas avtalet?

Under gårdagen lämnade emellertid Hamas in sitt formella svar på det förslag om gisslanfrisläppande och eldupphör som Israel framförde 12 dagar tidigare.  Terrorgruppen förklarade då att de bara gjort “ändringar” i förslaget, medan Israel hävdade att svaret innebar ett avvisande av deras förslag.

Hamas svar överlämnades till Qatar och Egypten, som vidarebefordrade det till den tredje medlaren, USA.

Hamas svar var inte särskilt förvånande, med tanke på att arabiska tjänstemän berättade för The Times of Israel under den senaste veckan att terrorgruppen skulle undvika att direkt avvisa det israeliska förslaget – eftersom de var mitt i ett växande globalt stöd – och istället begära ändringar av erbjudandet.

Israel är under attack från Iran – visa ditt stöd nu!

  1. Bli medlem (från 4 kr per vecka)
  2. Donera till MIFF:s informationsarbete för Israel. Swish 123 331 82 19
  3. Beställ MIFF:s böcker – lämplig som gåva till både Israelvänner och Israelkritiker.
  4. Beställ broschyren ”Förstå Israel” med israelernas bästa argument.

Du kan läsa den här artikeln gratis tack vare MIFF:s över 13 100 medlemmar i Norge och över 450 medlemmar i Sverige. Men vi behöver stöd från många fler nu!

Ge en gåva här eller Swisha till 1233318219

Bli medlem