Stå upp för Israel - bli medlem nu!

Ulf Cahn anställs som kommunikationschef hos MIFF Sverige.

Enkät visar att 93 % av Jerusalems araber föredrar israeliskt styre

Enkäten visar att en överväldigande majoritet av de arabiska israelerna i Jerusalem inte vill styras av den palestinska myndigheten, här illustrerad med premiärminister Mohammad Shtayyeh. (wikimedia)

1 200 arabiska invånare med israeliskt ID-kort i Jerusalem tillfrågades i enkäten.

En färsk undersökning gjord av SHFA “Palestine News Agency”, en arabiskspråkig nyhetssite från den palestinska myndigheten (PA), visar att 93 % av de arabiska invånarna i Jerusalem föredrar att deras stadsdelar i staden förblir under israeliskt styre. De vill inte att deras bostadsområde i Jerusalem överförs till PA. Av de 1 200 israeliska araber i Jerusalem som tillfrågades, sa alltså 1 116 att de föredrog israeliskt styre.

Palestinier vill vara israeliska medborgare

Kanske ännu viktigare är att de inte heller vill byta ut sina israeliska identitetskort mot den palestinska myndighetens, om de fick välja.

Till och med bland de som svarade att de ville att PA övertar suveräniteten över deras grannskap, sa endast 5 personer i enkäten att de i så fall också skulle ge upp sina israeliska identitetskort. Av de 84 som ville ha palestinskt styre i östra Jerusalem, var 79 trots det ovilliga att ge upp sitt israeliska medborgarskap.

Löjligt med apartheidanklagelse

Den pro-israeliska aktivisten Yoseph Haddad kommenterade resultaten på Facebook och slog tillbaka anklagelser att Israel skulle vara någon ”apartheidstat” med ironi:

– Vad förvånande, att folk föredrar att fortsätta att leva under en ”apartheidregim”.

Israeliska araben som bekämpar BDS

Hadad är en israelisk arab som vid 18 års ålder sökte sig som frivillig till israeliska armén, IDF. Han tjänstgjorde i Golanbrigaden och skadades svårt i det Andra Libanonkriget 2006. Bland annat sköts hans ena ben av, men man lyckades sy fast det. Rehabiliteringen har lyckats och han viger nu sitt liv åt att berätta om sanning om Israel utomlands och bekämpa BDS, samt förbättra förhållandena mellan araber och judar.

Israel är under attack från Iran – visa ditt stöd nu!

  1. Bli medlem (från 4 kr per vecka)
  2. Donera till MIFF:s informationsarbete för Israel. Swish 123 331 82 19
  3. Beställ MIFF:s böcker – lämplig som gåva till både Israelvänner och Israelkritiker.
  4. Beställ broschyren ”Förstå Israel” med israelernas bästa argument.

Du kan läsa den här artikeln gratis tack vare MIFF:s över 13 100 medlemmar i Norge och över 450 medlemmar i Sverige. Men vi behöver stöd från många fler nu!

Ge en gåva här eller Swisha till 1233318219

Bli medlem