Naftali Bennett i Knesset 13 juni 2021. Hans koalition har nu fått igenom budgeten.(Foto: Haim Zach / GPO)

Israel antar budget efter 3,5 år

Stödjer du den judiska staten Israels rätt att existera? Klicka JA eller NEJ.

Knesset godkände igår klockan halv sex på morgonen 2021 års statsbudget med 61 mot 59 röster. Den förra budgeten röstades igenom den 15 mars 2018.

När omröstningen tillkännagavs applåderade koalitionens ledamöter och omfamnade varandra i glädje. Efter omröstningen gick parlamentsledamöterna och sov i några timmar. De kommer senare på torsdagen att rösta om bland annat 2022 års budget. Premiärminister Naftali Bennett berömde godkännandet av budgeten på Twitter.

Det gjordes inga misstag av koalitionen i en maratonröstning under natten om förslag som lagts fram av oppositionen. Men det fanns oppositionsledamöter som av misstag röstade med koalitionen, bland dem oppositionsledaren Benjamin Netanyahu, som räckte upp handen till förmån för en budgetklausul klockan 01.00. Han drev med sin egen felaktiga röstning och skrev på Twitter: ”Det händer att folk blir förvirrade när de röstar. Fråga alla som röstade på Bennett.”

Inte nog med att alla 61 koalitionsmedlemmar förblev enade, men även Joint List meddelade att de inte kommer att rösta för Likuds ändringsförslag i oppositionen, vilket gjorde det lättare för koalitionen att besegra dem.

Share on Facebook
Share on Twitter
Email
WhatsApp
Print
Telegram