Stå upp för Israel - bli medlem nu!

Ulf Cahn anställs som kommunikationschef hos MIFF Sverige.

Israel antar budget efter 3,5 år

Naftali Bennett i Knesset 13 juni 2021. Hans koalition har nu fått igenom budgeten.(Foto: Haim Zach / GPO)

Knesset godkände igår klockan halv sex på morgonen 2021 års statsbudget med 61 mot 59 röster. Den förra budgeten röstades igenom den 15 mars 2018.

När omröstningen tillkännagavs applåderade koalitionens ledamöter och omfamnade varandra i glädje. Efter omröstningen gick parlamentsledamöterna och sov i några timmar. De kommer senare på torsdagen att rösta om bland annat 2022 års budget. Premiärminister Naftali Bennett berömde godkännandet av budgeten på Twitter.

Det gjordes inga misstag av koalitionen i en maratonröstning under natten om förslag som lagts fram av oppositionen. Men det fanns oppositionsledamöter som av misstag röstade med koalitionen, bland dem oppositionsledaren Benjamin Netanyahu, som räckte upp handen till förmån för en budgetklausul klockan 01.00. Han drev med sin egen felaktiga röstning och skrev på Twitter: ”Det händer att folk blir förvirrade när de röstar. Fråga alla som röstade på Bennett.”

Inte nog med att alla 61 koalitionsmedlemmar förblev enade, men även Joint List meddelade att de inte kommer att rösta för Likuds ändringsförslag i oppositionen, vilket gjorde det lättare för koalitionen att besegra dem.

Du kan läsa den här artikeln gratis tack vare MIFF:s över 13 100 medlemmar i Norge och över 450 medlemmar i Sverige. Men vi behöver stöd från många fler nu!

Ge en gåva här eller Swisha till 1233318219

Bli medlem