Search
Beslagtagna illegala vapen Police spokesperson´s unit

Största beslaget någonsin av illegala vapen i Israel

Polisen har gripit den största vapenhandlaren i Israels historia efter en årslång hemlig operation i Israels arabiska områden.

Israeliska poliser har gjort den enskilt största arresteringen av en illegal vapenhandlare i Israels historia, efter en årslång hemlig operation, meddelade polisen idag på morgonen.

Räden mot den kriminella organisationen i den arabiska sektorn resulterade i beslag av 40 gevär, 13 pistoler, två maskingevär och två sprängämnen kopplade till en mobiltelefon.Totalt har 65 misstänkta från 25 olika orter över hela Israel gripits, rapporterade The Jerusalem Post. En av dem var en far och hans tre söner som startade den illegala vapenhandeln. Vid razzian användes ett stort antal poliser, där specialstyrkor och gränspoliser också ingick.

Polisen använde en person som tidigare varit kriminell och som arbetat under-cover sedan november 2020. Under den tiden hade han köpt 48 olika vapen, bland annat 25 AR15-gevär, en MAG-kulspruta, sju Kalashnikov-gevär och 13 pistoler.

Operationen gjordes inte bara för att fånga brottslingar, utan för att eliminera smugglingsvägarna och användningen av vapen i Israels arabiska sektor.”Vi utkämpar ett krig för att skydda det dagliga livet för alla medborgare i detta land”, sa polisintendent Shimon Lavi i ett uttalande. “Det är ett krig mot kriminella element som försöker få tag på offentliga medel. Det är ett krig mot utpressning av företagare.”

Han varnade för att många kriminella organisationer i den arabiska sektorn försöker lägga beslag på Israels ekonomi, vilket kan ge dem enorma summor pengar, och att de kommer att bli starkare om de inte stoppas nu.”Brott får inte löna sig”, fortsatte han. “Och vi måste fortsätta att agera mer kraftfullt.”

Den kände israelisk-arabiske journalisten Khaled Abu Toameh har uppmärksammat den arabiska befolkningens utsatthet i arabiska städer i Israel. 

Du kan läsa den här artikeln gratis tack vare MIFF:s över 13 100 medlemmar i Norge och över 300 medlemmar i Sverige. Men vi behöver stöd från många fler nu!

Ge en gåva här eller Swisha till 1233318219

Bli medlem genom att fylla i formuläret nedan och trycka på “skicka”!

Share on Facebook
Share on Twitter
Email
WhatsApp
Print
Telegram