Stå upp för Israel - bli medlem nu!

Kom till Nordic Israel Congress 10 – 12. maj och lyssna på mycket relevanta föredrag. Var snabb med anmälan, begränsat antal platser

Varför stöder BBC barnamördare?

I oktober 2020 skrev fadern till en av de mördade barnen, Arnold Roth, om hur det brittiskt ägda Tv-bolaget BBC stödde barnamörderskan Tamimi.

Vem är Ahed Tamimi?

Tamimi är den oförbätterlige barnamördaren som arabiska BBC TV ville hjälpa att återförenas med sin make. BBC Arabic lät henne vädja till kungen av Jordanien, trots att en jordansk radiostation tidigare hade avbrutit hennes budskap. BBC blev däremot språkröret för den kvinna som dödat Arnold Roths 15-åriga dotter och 14 andra.

Tamimi dömdes till 16 livstidsstraff

Tamimi släckte 15 liv genom att lämna en bomb på en pizzarestaurang. Ett 16:e liv tillhörde en ung mamma som tog med sitt tvååriga barn in på pizzerian – och som fortfarande är i vegetativ koma idag. Inte död, men absolut inte levande.

Den 8 oktober 2020 sände BBC´s arabiska TV program “Trending” ut inslaget för att skapa sympati för barnamördaren. En historia berättades om hur synd det var om Tamimis make Nizar, som även han var en frigiven dömd terrorist. Myndigheterna hade nämligen tvingat Nizar att flytta från Jordanien till Qatar.

Fyra bidrag som BBC gjorde till den politiska propagandan för palestinsk terrorism:

  1. BBC-värden berättade bara för tittarna att Tamimi ”tillbaka” i rubrikerna, men berättade inte om hennes mordiska terrorism. ‎

2) Ingen av Tamimis offer nämndes direct eller indirect. De sa inte heller att hon dödat någon alls. Hon rentvåddes på detta sätt från väsentlig fakta.

3) BBC sa att Tamimi “anklagats” för att tagit del i Sbarroattacken, för att så tveksamhet, trots att hon var dömd och erkänt. Hon upphörde att vara ”anklagad” när hon stolt förklarade sig skyldig i rätten och kallade det ”min operation”. Detta doldes för arabiska tittare.

4) BBC ville att vi skulle tycka synd om en person som gjort en omänsklig handling och skulle vilja göra om det.

Sedan hon släppts fri från israeliskt fängelse efter 10 år, var Tamimi värd för en Tv-show varje vecka i fem år mellan 2012 och 2016. Showen filmades i Jordanien och producerades av Hamas och Muslimska brödraskapet. Jordaniens regim hade full kunskap om detta och godkände programmet. Genom att föra fram barnamördaren Tamimis familjeproblem för att skapa sympati, stödjer BBC även glorifieringen av förföljelsen och mördandet av judar.

BBC´s ömkan för en dömd massmördare, illustrerar hur betydelsefulla makter i nyhetsindustrin stöder terrorism. Dessutom betalar Storbritanniens skattebetalare BBC World Service, där BBC Arabic ingår. Skattebetalarna i Storbritannien hjälper alltså terrorister att mörda judar.

Du kan läsa den här artikeln gratis tack vare MIFF:s över 13 100 medlemmar i Norge och över 450 medlemmar i Sverige. Men vi behöver stöd från många fler nu!

Ge en gåva här eller Swisha till 1233318219

Bli medlem