Stå upp för Israel - bli medlem nu!

Ulf Cahn anställs som kommunikationschef hos MIFF Sverige.

Iransk brigadgeneral: utplåna Israel före atomförhandlingar

Iranske brigadgeneralen Abolfazl Shekarchi. (Foto: Wikimedia Commons)

“Vi kommer inte att backa från förintelsen av Israel, inte ens en millimeter.”

Talesmannen för den islamiska republiken Irans väpnade styrkor, brig.-general. Abolfazl Shekarchi, på lördagen uppmanade till total eliminering av den judiska staten under en intervju med en iransk regimkontrollerad media.

“Vi kommer inte att backa från förintelsen av Israel, inte ens en millimeter. Vi vill förstöra sionismen i världen”, sa Shekarchi till Iranian Students News Agency, enligt israelisk media.

Sanktioner mot Iran kan lättas

Shekarchis antisemitiska folkmordsuttalanden kommer bara några dagar innan kärnkraftssamtalen ska återupptas i Wien på måndag, om att stävja den islamiska republiken Irans olagliga kärnkraftsprogram. USA och andra världsmakter försöker ge Teheran lättnader av ekonomiska sanktioner, i utbyte mot tillfälliga begränsningar av dess atomprogram. Israel och andra länder anser att Irans regim istället försöker bygga en kärnvapenanläggning.

Ska utplåna Tel Aviv

Shekarchi har tidigare kritiserat Israel och sagt att Irans regim kan “jämna Haifa och Tel Aviv med marken på kortast möjliga tid.” USA har, under både demokratiska och republikanska administrationer, klassat Irans regim som världens värsta statssponsor av terrorism.

“Islamiska republiken skjuter törstiga”

Sheina Vojoudi, en iransk dissident som flytt den islamiska republiken och nu bor i Tyskland, sa till The Jerusalem Post att “En normal iransk regering, skapad av det iranska folket, skulle försöka normalisera banden med Israel. Vi skulle kunna ha bra affärer som kan hjälpa båda nationerna. Israelisk vattenteknik kan hjälpa oss att klara av ett allvarligt vattenproblem i Iran och en iransk regering skulle försöka utbyta kunskap om miljöfrågor, särskilt vattenbrist som vi står inför just nu. Men den islamiska republiken planerar, istället för att lösa alla dessa problem, att förstöra Israel och skjuter människor som ber om vatten.”

Iran är ockuperat av regimen

Hon tillade att “Denna regim förstör Iran och vissa andra länder i Mellanöstern och gör regionen till en krigszon. Vi har inhemska problem och vårt folk tänker aldrig på att slåss mot andra länder. De vet inte ens varför de ska hata Israel. Vårt folk kommer gärna att använda israelisk vattenteknik istället för att planera att förstöra Israel. Vi måste rädda vårt land från denna onda regim och vända det ockuperade Iran till ett fritt Iran.”

Du kan läsa den här artikeln gratis tack vare MIFF:s över 13 100 medlemmar i Norge och över 450 medlemmar i Sverige. Men vi behöver stöd från många fler nu!

Ge en gåva här eller Swisha till 1233318219

Bli medlem