Stå upp för Israel - bli medlem nu!

Ulf Cahn anställs som kommunikationschef hos MIFF Sverige.

– De som kapitulerar kommer att skonas

Palestinierna kapitulerar till israeliska soldater på Gazaremsan. Bilden publicerades den 11 december. (Foto: IDF)
IDF har snart tagit full kontroll över norra Gazaremsan. Bataljoner som ansågs vara några av Hamas bästa, håller på att kollapsa totalt.

Hamas-bataljonerna i sina militära fästen Jabaliya och Shejaiya i norra Gazaremsan är på gränsen till kollaps. Detta är en av de sista platserna där terrorgruppen fortfarande håller stånd i norra delen av Gaza.

 – Vi har omringat Hamas sista fästen i Jabaliya och Shejaiya. Bataljonerna som var stationerade där ansågs oövervinnerliga och har tränat i åratal för att bekämpa oss. Nu står de på gränsen till att demonteras, säger Israels försvarsminister Yoav Gallant. 

Dussintals Hamas-terrorister har under de senaste dagarna kapitulerat för israeliska soldater, ett tydligt tecken på att Hamas håller på att tappa greppet. Gripna terrorister tas in för förhör av israeliska säkerhetstjänster och den israeliska försvarsstyrkan (IDF). 

500 terrorister gripna

De senaste veckorna har över 500 terrorister gripits på Gazaremsan. 

Flera av de gripna terroristerna ska ha deltagit i massakern den 7 oktober, då över 3 000 terrorister stormade in i Israel och dödade över 1 200 israeler, skadade över 6 000 och kidnappade över 240 till Gazaremsan. 

Mycket av det som framkommit i förhören av de gripna har hjälpt IDF att lokalisera nya Hamas-mål, både över och under jord. 

– De gripna berättar väldigt intressanta saker för oss, säger Gallant, som uppmanar fler Hamas-terrorister att kapitulera. – De som kapitulerar kommer att få behålla sina liv, säger han.

Hamasledaren Sinwars öde beseglat

Israels försvarsminister uppmanar också Hamas ledare på Gazaremsan Yahya Sinwar, arkitekten bakom massakern den 7 oktober, att kapitulera. 

– Hans öde och ödet för alla överbefälhavare i Hamas är detsamma: Ge upp eller dö. Det finns inget tredje alternativ. 

Samtidigt som IDF är i färd med att få full kontroll över norra Gazaremsan pågår hårda strider i och runt staden Khan Younis på södra Gazaremsan. Man tror att stora delar av Hamas ledarskap finns i denna stad. 

Trots att stora delar av Hamas militära kapacitet har förstörts, skjuts fortfarande raketer mot Israel. På måndagen skadades en person när en raket exploderade söder om Tel Aviv. Även på tisdagen avfyrades raketer. 

Sedan markoperationen i Gaza inleddes har 105 israeliska soldater mist livet. Samtidigt har minst 7 000 terrorister dödats i striderna.

Försvarsminister Yoav Gallant pratar med soldater vid frontlinjen den 19 oktober 2023. (Foto: Flash90)

Israel är under attack från Iran – visa ditt stöd nu!

  1. Bli medlem (från 4 kr per vecka)
  2. Donera till MIFF:s informationsarbete för Israel. Swish 123 331 82 19
  3. Beställ MIFF:s böcker – lämplig som gåva till både Israelvänner och Israelkritiker.
  4. Beställ broschyren ”Förstå Israel” med israelernas bästa argument.

Du kan läsa den här artikeln gratis tack vare MIFF:s över 13 100 medlemmar i Norge och över 450 medlemmar i Sverige. Men vi behöver stöd från många fler nu!

Ge en gåva här eller Swisha till 1233318219

Bli medlem