Stå upp för Israel - bli medlem nu!

Ulf Cahn anställs som kommunikationschef hos MIFF Sverige.

Det palestinska utbildningsväsendet hyllar terrorattacken vid synagogan

Elever i grundskola håller upp bilden av terroristen som mördade sju och hyllar hans dåd. (Postat på Facebook-sidorna för palestinska utbildningsinstitutioner och från Shahab News Agency)
De palestinska skolorna över hela Västbanken och Gazaremsan hyllade den palestinske terroristen som sköt ihjäl sju människor utanför synagogan i Jerusalem den 27 januari. Dessa regelbundna firanden och uppmuntran av terrormord som sker bland annat i UNRWA-skolor, hindrar inte Sverige, EU och FN att fortsätta pumpa in pengar till verksamheten.

Den 27 januari skedde en terrorattack i Jerusalem i stadsdelen Neve Yaacov där sju personer mördades och tre skadades. Terroristen Alkam Hayri var den 21-årig arabisrael från Jerusalem som öppnade eld mot människorna utanför synagogan Ateret Avraham.

Israel Behind the News rapporterade om de speciella “pedagogiska” aktiviteter som de palestinska skolorna över hela den palestinska myndigheten och Gazaremsan genomförde för att fira terroristen och hans handlingar. Detta omänskliga institutionaliserade beteendet är så vanligt att det inte längre ger en enda notering i västerländska media. Det väcker inga reaktioner längre i de europeiska, fredsälskande länderna som bidrar till löner till lärarna och läroböckerna.

Elever och lärare firade dåd

Efter den senaste attacken firade elever och lärare från förskolor och skolor genom att dela ut godis, paradera och sätta upp skolpjäser som imiterar morden och uppmuntrar andra att göra samma sak. Detta sker i de palestinska utbildningsinstitutionerna.

Det officiella palestinska läromedlet är skrivet av det palestinska utbildningsministeriet i Ramallah. Materialet har radikaliserats avsevärt de senaste fem åren enligt Israel Behind the News. Forskning utförd av Impact-SE visar att materialet är klart antisemitiskt enligt IHRA-definitionen.

Skolan uppmuntrar till jihad

Läromedlen och undervisningen demoniserar och avhumaniserar judar, förnekar det judiska folkets rätt till självbestämmande, samt uppmuntrar Jihad och glorifierar och rättfärdigar terror.

Mohamed Aliwat blev i sin 8:e klass i sin skola i Jerusalem utsatt för denna hatiska undervisning. På morgonen efter attacken vid synagogan, begick 13-åringen själv en terrorattack och sköt mot en grupp judar som kom tillbaka från synagogan och skadade allvarligt en far och son. Mohamed lämnade en lapp med sin önskan att dö medan han utförde en attack mot judar. Det palestinska utbildningssystemet hade lyckats med sin fostran till jihad och hat mot judar.13-åringen

EU:s bistånd fortsätter

Den 14 december 2022 antogs ett beslut av Europaparlamentet som kraftigt fördömde den palestinska myndigheten för att lära ut hat och uppvigling till våld.  Det är “inte är i linje med unionens värderingar och är ett stort hinder för lösningen av konflikten.”

Men EU stöder samtidigt ekonomiskt lönerna i det palestinska utbildningssystemet. Man upprepade att PA måste uppfylla standarderna för fred, tolerans, samexistens och icke-våld, och att denna finansiering kommer att avbrytas om de presenteras tydliga bevis på missbruk.  Men EU fortsätter att betala.

Undervisning om jihad i PA:s skolor skapar terrordåd hos 13-åringar. (Facebook-sidorna för palestinska utbildningsinstitutioner och från Shahab News Agency)

Israel är under attack från Iran – visa ditt stöd nu!

  1. Bli medlem (från 4 kr per vecka)
  2. Donera till MIFF:s informationsarbete för Israel. Swish 123 331 82 19
  3. Beställ MIFF:s böcker – lämplig som gåva till både Israelvänner och Israelkritiker.
  4. Beställ broschyren ”Förstå Israel” med israelernas bästa argument.

Du kan läsa den här artikeln gratis tack vare MIFF:s över 13 100 medlemmar i Norge och över 450 medlemmar i Sverige. Men vi behöver stöd från många fler nu!

Ge en gåva här eller Swisha till 1233318219

Bli medlem