Stå upp för Israel - bli medlem nu!

Ulf Cahn anställs som kommunikationschef hos MIFF Sverige.

Frigivna terrorister: kidnappa israeler för att befria fler terrorister

Skärmdump från Palestinska myndighetens officiella TV-program Giants of Endurance
Nyligen frigivna arabiska terrorister uppmanar till kidnappningar av israeler som gisslan för att användas i fångutväxling.

Ordförande för den PA-finansierade Prisoners’ Club Qadura Fares uppmanade den 15 december indirekt till gisslantagning i den palestinska myndighetens (PA:s) officiella TV-program Giants of Endurance:

“Jag kollade hur den palestinska revolutionen och den nationella rörelsen betedde sig i allmänhet i fångarnas sak. Jag fann att fångutväxlingar ägde rum 1971, 1979, 1983, 1985 … Därför hade vi inte 320 fångar som satt [i fängelse] på över 20 år. Dessa siffror fanns inte… Detta borde få oss att stanna upp och tänka. Det här är en stor fråga. Okej, vad ska vi göra?”

I minst två olika intervjuer uppmuntrade den nyligen frigivna arab-israeliska terroristen Karim Younes indirekt till kidnappningar av israeler. Detta skulle – via fångutväxling – bli ett sätt att befria terroristfångar innan de hunnit avtjäna sina straff. Avslöjandena gjordes av Palestinian Media Watch (PMW).

Efter att själv ha avtjänat ett straff på 40 år för terrormord, mindes Karim Younes att “vart tredje eller fjärde år var det en fångutväxling, och därför hade fångarna alltid hopp.”

Den 5 januari 2023 skyllde han på de palestinska terrorgrupperna som lyckats med att ta gisslan. Younis vädjade om att de “inte fick låta förtvivlan och frustration komma in i [fångarnas] själar.”  

Med andra ord borde de fortsätta att kidnappa israeler att användas i byteshandel, för att ge de fängslade terroristerna hopp.

Terroristen Karim Younes i PA:s officiella TV-program Giants of Endurance:

”Tidigare satt [palestinska] fångar inte [i fängelse länge.] Tiden mellan en [fång]utväxling och nästa var inte mer än fem eller sex år. Vart tredje eller fjärde år var det en bytesaffär, och därför hade fångarna alltid hopp. Idag får vårt folk och våra fraktioner inte låta förtvivlan och frustration komma in i [fångarnas själar.] De får inte känna att de betalar ett pris till ingen nytta, i skuggan av frånvaron av en framtid för dem och för hela vårt folk.”

Den 19 januari 2023 antydde åter Karim Younes i PA:s officiella TV-program Giants of Endurance om kidnappningar och fångutväxling. Han vill att “alla tjänstemän” och “alla fraktioner” måste “ta till mer seriösa åtgärder” för att ge “soldaterna” (fångarna) “frihet”. Dessa “gjorde vad de gjorde på order från dem (tjänstemännen)”.

Kidnappningsoperationer

Yusuf Nazzal, frisläppt efter 16 årigt fängelsestraff:

 “Det som hände 1983, 1985, och under alla de perioder då fångarna släpptes i värdighet och stolthet… det här är det som kommer att medföra frigivningen av våra fångar… det finns inget sätt att släppa dem i dag… förutom genom utväxling av fångar… Genom fångrörelsens historia var en av beståndsdelarna i beslutsamheten som gjorde det möjligt för [fångarna] att hålla ut var att det alltid fanns… en möjlighet som var kopplad till kidnappningsoperationer”.

Du kan läsa den här artikeln gratis tack vare MIFF:s över 13 100 medlemmar i Norge och över 450 medlemmar i Sverige. Men vi behöver stöd från många fler nu!

Ge en gåva här eller Swisha till 1233318219

Bli medlem