Stå upp för Israel - bli medlem nu!

Ulf Cahn anställs som kommunikationschef hos MIFF Sverige.

– Hamas är ett gäng galningar

Tidigare Hamasminister Yosef Almansi hårda kritik mot gruppen han själv var en del av. (Foto: Shin Bet)
Tidigare Hamas-minister säger att väldigt få på Gazaremsan gillar Hamas-chefen Yahya Sinwar.

I ett förhör med den israeliska säkerhetstjänsten Shin Bet kritiserar Hamas tidigare kommunikationsminister Yosef Almansi terrororganisationen hårt. Han målar också i intervjun som har offentliggjorts upp en bild av Hamasledaren Yahya Sinwar som en impopulär despot som bringar olycka för sitt folk.

Sinwar har vanföreställningar. Han känner att han står över alla andra, men jag har aldrig träffat någon i Gaza som stödjer Sinwar. Ingen gillar Swinar. Det finns människor som ber, dag och natt, att Allah ska befria oss från honom.

Yahya Sinwar är ledare för Hamas på Gazaremsan och var huvudarkitekten bakom attacken mot Israel den 7 oktober, då över 3 000 terrorister attackerade Israel. Över 1 200 israeler dödades, över 6 000 skadades och 240 togs som gisslan.

71-årige Almansi, som också har varit arbetsminister för Hamas, säger att Sinwars attack mot Israel har lett till förstörelsen av Gazaremsan.

Hamas prestationer är död och förstörelse av mer än 60 % av byggnader, infrastruktur, gator och offentliga anläggningar. Sinwar leder en grupp galningar. De har förstört Gazaremsan och tagit oss 200 år tillbaka.

71-åringen, som tidigare ingick i den politiska ledningen, menar att massakern som Hamas genomförde den 7 oktober, med massmord, våldtäkt och kidnappning, är motsatsen till vad islam står för. 

– Det är kätteri, det är galenskap. Det de gjorde är inte acceptabelt varken i logik, religion eller intellekt. De ansvariga för detta är Sinwar och hans grupp, säger Almansi och fortsätter: 

– Mitt råd till folket i Gaza: Stå upp mot Sinwars grupp. Låt oss leva, ta hand om varandra. Vi ska bygga upp Gaza igen, men det kommer att ta tid, för såret är stort, säger han i intervjun med Shin Bet.

 

 

Israel är under attack från Iran – visa ditt stöd nu!

  1. Bli medlem (från 4 kr per vecka)
  2. Donera till MIFF:s informationsarbete för Israel. Swish 123 331 82 19
  3. Beställ MIFF:s böcker – lämplig som gåva till både Israelvänner och Israelkritiker.
  4. Beställ broschyren ”Förstå Israel” med israelernas bästa argument.

Du kan läsa den här artikeln gratis tack vare MIFF:s över 13 100 medlemmar i Norge och över 450 medlemmar i Sverige. Men vi behöver stöd från många fler nu!

Ge en gåva här eller Swisha till 1233318219

Bli medlem