Search
Den förtida explosionen av bomben vid Gazastängslet, sedd från Gaza. (SerajTV)

Hamasupplopp vid Gazagränsen med bomber dödar fyra terrorister

Den israeliska militären publicerar filmer som visar hur palestinier detonerar en sprängladdning vid gränsen till Gaza, vilket resulterar i fyra upprorsmakares död.

“Under de senaste timmarna har hundratals upprorsmakare deltagit i ett våldsamt upplopp i anslutning till säkerhetsstängslet i norra Gazaremsan”, säger Israels försvar (IDF) i ett uttalande.

 

IDF säger att under upploppet kastade upploppsmakarna bomber och granater mot barriären, vilket ledde till att trupperna svarade med tårgas och liknande. 

Palestinierna försökte att detonera en bomb mot trupper längs gränsstängslet, men bomben exploderade i förtid, vilket enligt det Hamas-styrda hälsoministeriet ledde till fyra döda och flera skadade.

Hamas om misslyckandet

Hamas egen media beskrev att ” Det var fem martyrer och skadade i en explosion öster om Gaza”.

Vidare skriver man att ”De nationella och islamiska krafterna sörjer martyrerna om slaget om fångarna. Ockupationen är fullt ansvarig för varje droppe palestinskt blod som faller under marschen att försvara Jerusalem, Al-Aqsa, fångarna och Västbanken.”

Du kan läsa den här artikeln gratis tack vare MIFF:s över 13 100 medlemmar i Norge och över 300 medlemmar i Sverige. Men vi behöver stöd från många fler nu!

Ge en gåva här eller Swisha till 1233318219

Bli medlem genom att fylla i formuläret nedan och trycka på “skicka”!

Share on Facebook
Share on Twitter
Email
WhatsApp
Print
Telegram