Stå upp för Israel - bli medlem nu!

Kom till Nordic Israel Congress 10 – 12. maj och lyssna på mycket relevanta föredrag. Var snabb med anmälan, begränsat antal platser

Här för en FN-anställd bort en dödad israel

Faisal Ali Mussalem al-Naami (svartklädd) och en annan person kidnappar kroppen av en israelisk man under massakern den 7 oktober.
Flera FN-anställda deltog aktivt i massakern i Israel den 7 oktober.

Video från en övervakningskamera tagen under massakern i södra Israel den 7 oktober visar vad som sägs vara en anställd vid FN:s hjälporganisation för palestinska flyktingar i Mellanöstern (UNRWA) som för bort en död israelisk man och lägger kroppen in i en bil, skriver Times of Israel.

Enligt det israeliska försvarsdepartementet heter mannen Faisal Ali Mussalem al-Naami och arbetar som socialarbetare för UNRWA på Gazaremsan. Samtidigt är han medlem i Hamas. 

Omkring 3 000 Hamas-terrorister stormade in i Israel den 7 oktober och dödade 1 200 människor, skadade flera tusen och tog över 250 gisslan – de allra flesta civila. Detta skedde samtidigt som flera tusen raketer avfyrades mot Israel.

Platserna för de dödade av palestinska terrorister i byn Beéri i södra Israel enligt https://oct7map.com/

I övervakningsvideon som filmar al-Naami under massakern, kan man se en vit SUV köra in i Kibbutz Be’eri, en av de israeliska samhällena som drabbades hårdast den 7 oktober. Bilen stannar bredvid tre döda personer. 

Först kliver en man beväpnad med ett automatgevär ur bilen. Sedan kliver föraren ur bilen. Det är FN-anställde al-Naami. Tillsammans tar de en av männen som ligger död på marken och lyfter in honom i bilens bagageutrymme.

De två männen verkar sedan söka igenom de andra kropparna efter värdesaker innan de sätter sig i bilen igen och kör ut ur området. De kidnappar förmodligen kroppen för att tjäna pengar på den. Hamas lovade motsvarande 100 000 kronor för israeliska gisslan. 

Enligt Israel ska minst 12 FN-anställda ha deltagit aktivt i massakern den 7 oktober, inklusive al-Naami. Dessutom ska ett 30-tal andra ha varit inblandade i attacken.

Jonathan Fowler, talesperson för UNRWA, säger att det inte är möjligt för UNRWA att verifiera videon och klargöra vem personen i videon är. 

– Men vi tar anklagelserna på allvar och vi utreder det här på högsta nivå. Vi ber alla länder och institutioner som har information, inklusive information som är allmänt känd, att dela den med oss ​​i utredningen, säger han.

USA och flera europeiska länder har ställt in biståndet till UNRWA efter anklagelser om att personalen deltog i massakern den 7 oktober.  

Nyligen avslöjades det också att Hamas har byggt ett underjordiskt datacenter under UNRWA:s högkvarter på Gazaremsan. Detta har fått många att ifrågasätta om Hamas är ännu mer involverat i UNRWA än man tidigare trott.

Enligt Israels försvarsminister Yoav Gallant är minst 12 % av de 13 000 UNRWA-anställda i Gaza anslutna till terrorgrupperna Hamas och Islamiska Jihad.

 

Du kan läsa den här artikeln gratis tack vare MIFF:s över 13 100 medlemmar i Norge och över 300 medlemmar i Sverige. Men vi behöver stöd från många fler nu!

Ge en gåva här eller Swisha till 1233318219

Bli medlem genom att fylla i formuläret nedan och trycka på “skicka”!