Stå upp för Israel - bli medlem nu!

Ulf Cahn anställs som kommunikationschef hos MIFF Sverige.

IDF:s video av den flyende Hamasledaren Sinwar i Gazatunnel

Hamas terrorledare på Gazaremsan Yahya Sinwar i en tunnel i Khan Younis, 10 oktober 2023 (IDF)
IDF-talesman Daniel Hagari visade vid en presskonferens en video som visar Hamasledaren på Gazaremsan Yahya Sinwar i en tunnel i Khan Younis i södra Gazaenklaven.

Hagari sa att videon som kan ses på Times of Israel var hämtad från en övervakningskamera och filmades den 10 oktober, tre dagar efter Hamasmassakern den 7 oktober. 

Videon visar Sinwars bror Ibrahim som leder Hamas-chefen, tillsammans med hans fru och barn, genom tunnelpassagen.

Hagari berättade att “Hamas ledare på Gazaremsan, huvudmördaren Yahya Sinwar flyr med sina barn och en av sina fruar genom nätverket av tunnlar. I bilderna, som togs den 10 oktober, i början av kriget, (ser man att han) flydde med sin familj under jorden till ett av de säkra boendekomplexen som han hade byggt i förväg”.

“Där han bodde tillsammans med andra högre tjänstemän, gömde sig under jorden, medan kriget pågick ovanför honom.” 

Tunneln ligger under en begravningsplats i Bani Suheila-området i Khan Younis. 

“De högre Hamas-tjänstemännen bodde i området under goda förhållanden. De har mat och badrum, tillsammans med kassaskåp med personliga medel på miljontals sekel och dollar i kontanter.”

Där fanns “sovrum för högre Hamas-tjänstemän och kontoret för befälhavaren för Khan Younisbrigadens östra bataljon, varifrån han styrde attacken den 7 oktober.” De ansluter till tunnlar där gisslan hölls.  

“En eller annan video är inte det som verkligen betyder något. Det som är viktigt är underrättelserna som gör att vi kan nå höga Hamas-tjänstemän och gisslan. Jakten på Sinwar kommer inte att sluta förrän vi fångar honom, död eller levande, säger Hagari.

Du kan läsa den här artikeln gratis tack vare MIFF:s över 13 100 medlemmar i Norge och över 450 medlemmar i Sverige. Men vi behöver stöd från många fler nu!

Ge en gåva här eller Swisha till 1233318219

Bli medlem