Stå upp för Israel - bli medlem nu!

Ulf Cahn anställs som kommunikationschef hos MIFF Sverige.

Palestinska myndigheter påstår att Israel och inte Hamas dödade 350 festivaldeltagare

En israelisk soldat söker igenom festivalområdet där över 350 festivaldeltagare dödades den 7 oktober. (Foto: Flash90)
– De som förnekar massakern mot judar gör sig medskyldiga till det, säger tidigare premiärminister.

Den palestinska myndigheten (PA) på Västbanken publicerade ett uttalande söndagen den 19 november där de förnekade att det var Hamas som dödade över 350 festivaldeltagare på en musikfestival den 7 oktober.

PA påstod felaktigt att en “tidig israelisk polisutredning” visade att Hamas inte var ansvarig för attacken, utan Israel. De kallade anklagelserna om att Hamas hade massakrerat festivalbesökare för en komplott från “ockupationsmakten för att rättfärdiga sin aggression mot Gaza”.

Uttalandet togs senare bort, men PA har inte förklarat varför de tog bort det eller kommenterade det. De palestinska myndigheterna har ännu inte fördömt massakern den 7 oktober, då Hamas dödade över 1 200 och tog över 240 gisslan i Israel. Många dödades och kidnappades på musikfestivalen.

Efter att en anonym källa berättat för tidningen Ha’aretz att vissa civila kan ha blivit träffade av en israelisk helikopter som attackerade Hamas-terrorister, har konspirationsteorier spridits att Israel dödade sina egna för att undvika att bli tagna som gisslan.

Rapporten i Ha’aretz har blankt avvisats av den israeliska polisen

Det är också grundligt dokumenterat att det var Hamas som massakrerade musikfestivalen – det dokumenterades av Hamas själva. De gick runt med en kamera och filmade medan de dödade människor på fredsfestivalen.

Israels premiärminister Benjamin Netanyahu reagerar starkt på uttalandet från PA och säger att det “vänder upp och ner på hela verkligheten”. Han påpekar att den palestinske ledaren Mahmoud Abbas också har förnekat Förintelsen.

– I dag förnekar han Hamasmassakern. Det är oacceptabelt, säger han.

Netanyahu fortsätter med att säga att efter att Hamas avlägsnats är målet att få på plats en civil administration i Gaza som inte förnekar massakern, som inte tränar barnen att bli terrorister, som inte belönar dem för att de blir terrorister och som (istället) lär dem att målet i livet inte är att förinta Israel. 

– Det är inte acceptabelt och det är inte så vi uppnår fred, säger han.

Oppositionsledaren och tidigare premiärministern Yair Lapid stöder Netanyahus kritik av uttalandet från den palestinska myndigheten.

– De som förnekar massakern är medskyldiga till det värsta brottet mot det judiska folket sedan Förintelsen, säger Lapid.

 

Du kan läsa den här artikeln gratis tack vare MIFF:s över 13 100 medlemmar i Norge och över 450 medlemmar i Sverige. Men vi behöver stöd från många fler nu!

Ge en gåva här eller Swisha till 1233318219

Bli medlem