Stå upp för Israel - bli medlem nu!

Ulf Cahn anställs som kommunikationschef hos MIFF Sverige.

EU-kommissionären förpliktar sig att frysa biståndet till PA:s läroböcker i jihad

Den palestinska myndigheten fortsätter att missbruka internationellt bistånd till att utbilda barn i hat, terror och antisemitism. (Foto: IRIN / Creative Commons)
EU-kommissionären Olivér Várhelyi: – Vi kan inte blunda medan hat sprids i skolböcker och klassrum.

Det är inget nytt att den palestinska myndigheten (PA) missbrukar internationellt (inklusive svenskt) bistånd för deras terror- och propagandakrig mot Israel. 

MIFF har i flera år påpekat att PA missbrukar bistånd för att träna barn att offra sina liv i terrorattacker mot israeler. MIFF har översatt några av exemplen på uppvigling till terror och våld i palestinska skolböcker till svenska.

Rapport efter rapport har dokumenterat problemet – ändå har skattebetalarnas miljarder fortsatt att rinna in i PA:s kassa.Börjar EU inse allvaret? 

Den 10 maj antog en stor majoritet i EU-parlamentet sitt hittills starkaste fördömande av PA: ”Vi fördömer att det problematiska och hatiska innehållet i palestinska skolböcker och studiehäften fortfarande inte har tagits bort.”

Förra veckan antog EU-parlamentet historiska resolutioner som ställer krav på PA: ”Ta bort alla antisemitiska referenser, hets till hat och våld.” 

För första gången kopplade EU samman innehållet i PA:s skolböcker för jihad med “ökande inblandning av tonåringar i terroristattacker”.

Nu har ungraren Olivér Várhelyi, som är EU:s kommissionär för grannskapspolitik och utvidgning och övervakar biståndet till PA, gett sitt stöd för att villkora bidragen till PA. Uppmaning till terror och antisemitism måste tas bort i deras skolplan, skriver Jewish News Syndicate (JNS).

Olivér Várhelyi tweetade:

För tredje gången på några dagar kräver Europaparlamentet att EU-stöd till PA:s skolböcker ska villkoras av ett stopp för missbruk av antisemitism och hat – i enlighet med Unescos standarder. 

Kommissionen har tagit del av begäran från budgetmyndigheten. 

Att utbilda nästa generation som stöder fred, tolerans, samexistens och icke-våld är ett gemensamt intresse. 

Vi är fortsatt engagerade i ett konstruktivt samarbete med PA, samtidigt som vi förbehåller oss rätten att vidta lämpliga åtgärder vid behov. 

Kommissionen är fast besluten att skydda EU-budgetens integritet och vidta åtgärder om EU:s skattebetalares pengar används för att ifrågasätta våra grundläggande principer. 

Antisemitism, hets till hat, våld och glorifiering av terror bryter mot EU:s kärnvärden.

 Det är ett gift i vårt samhälle – särskilt i klassrum och skolböcker.

Vi kan inte blunda, varken i eller utanför Europa.

Israel är under attack från Iran – visa ditt stöd nu!

  1. Bli medlem (från 4 kr per vecka)
  2. Donera till MIFF:s informationsarbete för Israel. Swish 123 331 82 19
  3. Beställ MIFF:s böcker – lämplig som gåva till både Israelvänner och Israelkritiker.
  4. Beställ broschyren ”Förstå Israel” med israelernas bästa argument.

Du kan läsa den här artikeln gratis tack vare MIFF:s över 13 100 medlemmar i Norge och över 450 medlemmar i Sverige. Men vi behöver stöd från många fler nu!

Ge en gåva här eller Swisha till 1233318219

Bli medlem