Stå upp för Israel - bli medlem nu!

Ulf Cahn anställs som kommunikationschef hos MIFF Sverige.

Terrorist dödade säkerhetsvakt i Tel Aviv, men skjuts av annan vakt

Polis och räddningspersonal vid platsen för en terrorattack i Tel Aviv den 5 augusti 2023. (Avshalom Sassoni/Flash90)
Två kommunanställda vakter försökte förhöra en misstänkt i centrala Tel Aviv, när han öppnade eld mot den ena vakten, som avled.

Den israeliske kommunala säkerhetsvakten Chen Amir sköts till döds i en terrorskjutning i ett livligt område i Tel Aviv på lördagskvällen, raporterar Times of Israel. Han efterlämnar sig fru och tre döttrar.

 Den beväpnade palestiniern från Jenin var medlem av terrorgruppen Palestinska Islamiska Jihad och sköts ihjäl av en annan säkerhetsvakt.

Polischef Kobi Shabtai berättade att två Tel Avivs kommunala säkerhetsvakter närmade sig en misstänkt som de såg i hörnet av Montefiore- och Nachalat Binyamin-gatorna, där dussintals restauranger, kaféer och barer är fullsatta på lördagskvällar. 

“Han undvek ögonkontakt när vi närmade oss honom på våra motorcyklar som låter högt, vilket ökade våra misstankar”, sa en av vakterna.

Den misstänkte palestinske mannen vägrade att svara på tilltal, och drog plötsligt fram en pistol när vakten ställde ifrån sig motorcykeln och sköt vakten som avled på sjukhus.

“Jag drog min pistol och sköt mot honom. Han försökte också skjuta en kula eller två mot mig men de träffade inte. Jag jagade efter honom och fortsatte skjuta tills han föll till marken”, tillade vakten.

 

 

Polischef  Shabtai sa att “det råder ingen tvekan om att (vaktens) snabba och professionella agerande räddade liv. Några meter från oss kan du se de fullsatta kaféerna och förstå omfattningen av den katastrof som undveks. Det är tack vare (vaktens) vaksamhet och agerande [mot den beväpnade mannen].

Terroristen Kamel Abu Bakr, 22 år, var medlem av terrorgruppen Palestinska Islamiska Jihad från Jenin i Samarien på norra Västbanken. Han hade gömt sig i flyktinglägret i Jenin under de senaste sex månaderna och tog sig illegalt in till Tel Aviv. På sig hade han ett brev om att han sökte martyrskap.

 

Du kan läsa den här artikeln gratis tack vare MIFF:s över 13 100 medlemmar i Norge och över 450 medlemmar i Sverige. Men vi behöver stöd från många fler nu!

Ge en gåva här eller Swisha till 1233318219

Bli medlem