Stå upp för Israel - bli medlem nu!

Kom till Nordic Israel Congress 10 – 12. maj och lyssna på mycket relevanta föredrag. Var snabb med anmälan, begränsat antal platser

Bekräftat: Alla de dödade i Jenin var militanta

Från begravningen av militanta palestinier i Jenin den 5 juli. Alla som dödades i Jenin var medlemmar i terroristorganisationer. (Foto: Flash90)
Terrorgruppen Islamiska Jihad har publicerat ett meddelande där de bekräftar att alla dödade deltog i striderna. Kommer svenska medier att berätta sanningen?

Redan tidigt under den två dagar långa israeliska antiterroristoperationen i Jenin kunde MIFF berätta att alla dödade palestinier var militanta medlemmar av palestinska terrororganisationer. Detta bekräftades både av det israeliska försvaret och öppna palestinska källor.

Trots det har svenska medier och journalister till stor del framställt offren som civila. Till exempel skrev tidningen Dagen:

”Israels två dagar långa räd har krävt minst 14 liv, varav 13 palestinier och en israelisk soldat.”

En israel beskrivs som militär, men de 13 palestinierna uppfattas av läsarna som civila. I själva verket var alla militanta terrorister tillhörande Islamska Jihad. Bristande efterforskningsarbete eller obetänksamt formulerat? Oavsett blir effekten en demonisering av den judiska statens försvar mot terror. 

Andra exempel på svensk medias brist på efterforskning och förståelse för att skilja på stridande och civila är SVT som skrev: ”Minst 11 palestinier dödades”. Ingen läsare får reda på att samtliga var terrorister med mål att utplåna staten Israel.

I en annan artikel ger SVT intrycket av att små, oskyldiga barn dödas, möjligen avsiktligt, av Israels militär. ”Flera palestinier har dödats och bland de avlidna finns tre barn, uppger FN.” Här är emellertid SVT bara en ”nyttig idiot”, som det heter. SVT sväljer FN:s ensidiga pro-palestinska bild. Samtliga 12 dödade palestinier var stridande terrorister tillhörande Islamiska Jihad. Att det var tre som inte var myndiga, får Islamska Jihad ta ansvar för – inte Israel. Det är de palestinska terroristerna som orsakar ”barnens” död genom att värva dem.

Alla dödade palestinier var stridande

Den palestinska terrorgruppen Islamiska Jihad verkar bekräfta att alla de tolv dödade var militanta medlemmar i deras organisation, eller att de deltog i striderna tillsammans med dem. I ett pressmeddelande som publicerades torsdagen den 6 juli skriver de att alla tolv dödade – inklusive de tre minderåriga som omnämns som barn – deltog i striderna.

De bekräftar att åtta av de dödade var deras medlemmar, medan de andra fyra gick med i de väpnade sammandrabbningarna med israeliska soldater.

Någon rättelse har vi inte sett och skadan med den förvrängda rapporteringen är redan skedd.

En otrolig bedrift

De israeliska försvarsstyrkorna har alltså genomfört vad svensk media har beskrivit som en “massiv militär operation” i ett fientligt och tätbefolkat område – utan att en enda civil person dödats. En otrolig bedrift som säger något om hur det israeliska försvaret tar till åtgärder för att undvika civila offer.

Detta är ett gyllene tillfälle för svenska medier att berätta historien om hur IDF undviker civila offer, eller göra journalistik om palestinska terroristgrupper som använder barnsoldater. Men kommer de att ta denna möjlighet?

Du kan läsa den här artikeln gratis tack vare MIFF:s över 13 100 medlemmar i Norge och över 450 medlemmar i Sverige. Men vi behöver stöd från många fler nu!

Ge en gåva här eller Swisha till 1233318219

Bli medlem