Stå upp för Israel - bli medlem nu!

Ulf Cahn anställs som kommunikationschef hos MIFF Sverige.

Hamas planerade att attackera Israels ambassad i Sverige med drönare

Detalj av diagram över Hamasterrorister som planerar terrorattacker i Europa, bland annat i Sverige. (PMO)
Palestinska terrororganisationen Hamas långt gångna planer på attacker mot civila i Sverige, Danmark, Tyskland och Nederländerna stoppade av säkerhetstjänsterna i dessa länder medhjälp av Israel.

Israeliska underrättelseorganisationer har samarbetat med sina europeiska motsvarigheter för att motverka Hamas terrorplaner i Europa, meddelade premiärminister Netanyahus kansli på lördagskvällen. 

Hamas har arbetat med kriminella element för att skaffa drönare för planerade attacker mot bland annat Israels ambassad i Sverige. Terrorplanerna omfattar flera länder i Europa och Mellanöstern.

Planerna om att attackera Israels ambassad i Sverige, krävde inköp av drönare och användning av kriminella organisationer nära Hamas i Europa. På grund av hoten har den israeliska ambassaden varit evakuerad under en längre period, enligt MIFF:s källor.

I december grep polisen i Danmark, Tyskland och Nederländerna ett omfattande nätverk av Hamas-agenter i Europa och rättsliga undersökningar pågår. Ytterligare arresteringar kom tidigare i veckan i Danmark, Tyskland och Nederländerna.

Dödandet av Hamasledaren Saleh Arouri för två veckor sedan ska bero på att han beställde terroroperationer över hela Europa och Mellanöstern. De två andra männen som dödades i attacken som dödade Arouri var Samir Fandi och Azzam Akre, båda två höga Hamas-befälhavare.

Akre var chef över Khalil al-Kharaz, den tidigare vice befälhavaren för Hamas-styrkorna i Libanon, fram till att han eliminerades i november. Kharaz var ansvarig för de europeiska Hamas-cellerna som nu arresterats av europeiska säkerhetstjänster. De hade köpt attackdrönare för planerade dåd.

Aktuellt status för Hamas terrorverksamhet inriktad mot Sverige, Danmark, Tyskland och andra länder i Europa. (PMO)

Kharaz ska också ha kontakt med ett danskt gatugäng kallat “LTF – Loyal To Familia”, som förbjöds av Danmark 2021. LTF anklagas för att arbeta på uppdrag av Hamas i Europa, bland annat i Danmark, Tyskland och Sverige. Användningen av lokala kriminella gäng som en fasad för terrorverksamhet är ett vanligt inslag i iranska underrättelse- och terroroperationer.

Samarbetet mellan Israel och Europa har lett till en heltäckande och djupgående bild av Hamas terroristaktiviteter och målen för attacker.

Underrättelsetjänsten avslöjade också vilka som varit inblandade i genomförandet av terrorverksamhet, från Hamas-befälhavarna i Libanon till den sista medlemmen.

“Hamas hämtar inspiration från den iranska regimens terroristaktiviteter och siktar på att till varje pris slå mot israeliska, judiska och västerländska mål”, sa det israeliska regeringskansliet i ett pressmeddelande.

Ett färskt foto av Hamas-terrorister (Foto PMO)

Israel är under attack från Iran – visa ditt stöd nu!

  1. Bli medlem (från 4 kr per vecka)
  2. Donera till MIFF:s informationsarbete för Israel. Swish 123 331 82 19
  3. Beställ MIFF:s böcker – lämplig som gåva till både Israelvänner och Israelkritiker.
  4. Beställ broschyren ”Förstå Israel” med israelernas bästa argument.

Du kan läsa den här artikeln gratis tack vare MIFF:s över 13 100 medlemmar i Norge och över 450 medlemmar i Sverige. Men vi behöver stöd från många fler nu!

Ge en gåva här eller Swisha till 1233318219

Bli medlem