Stå upp för Israel - bli medlem nu!

Kom till Nordic Israel Congress 10 – 12. maj och lyssna på mycket relevanta föredrag. Var snabb med anmälan, begränsat antal platser

 – Iran kartlägger judar utomlands för att döda dem om Israel attackerar

Catherine Perez-Shakdam intervjuar Ebrahim Raisi då hon jobbade för Russia Today. (Skärmdump från RT, via TJC)
Catherine Perez-Shakdam berättar inifrån den iranska regimen.

– Iran har kartlagt judar i diasporan för en mordkampanj som de kan starta om Israel attackerar landets kärnkraftsanläggningar, säger en fransk-judisk kvinna som tidigare haft möten med höga ledare i Iran.

Catherine Perez-Shakdam (41) var tidigare gift med en man från Jemen, och arbetade för iranska och ryska medier. På grund av sitt nätverk fick hon träffa flera iranska ledare, bland andra Ayatollah Khameini och Revolutionsgardets högsta befälhavare Qassam Suleimani.

Under de senaste åren har Perez-Shakdam ändrat sin syn på Iran och många andra frågor. Nu hävdar hon att närmandet till iranierna var en form av infiltration. Hon säger till The Jewish Chronicle att iranierna har ett program för att identifiera viktiga judiska ledare och “kartlägga var de bor med sina familjer för att rikta in sig på dem.” Syftet är att kunna döda dem om Iran skulle attackeras.

Shakdam hörde talas om denna kartläggning 2017, från Nader Talebzadeh, en iransk filmskapare känd som “Irans Goebbels”. 

– Talebzadeh sa att alla judar i verkligheten är sionister, även de som hävdar att de inte är det, så de måste pekas ut, och så småningom förstöras. Det var väldigt tydligt att han pratade om att mörda judar, säger Perez-Shakdam.

“Jag frågade,”När du pratar om att slå och attackera, vad menar du?” Och svaret [från Talebzadeh] var direkt: “döda människor.” Som de såg det skulle mord på judar göra det lättare att avskräcka Israel från att attackera Iran, eller om de gjorde det, låta judarna betala priset.”

Irans dödliga planer påverkar inte bara judar, utan även pro-israeliska ledare. 2017 dömdes en pakistansk man, på uppdrag för Iran, för att ha spionerat på Reinhold Robbe, en pro-israelisk socialdemokratisk parlamentsledamot i Tyskland. 2016 stoppades en iransk agent i trädgården hos en nyckelperson i en pro-israelisk organisation i Norge, rapporterade TV2 i januari 2020. Enligt TV2 tillhörde underrättelseagenten den iranska Quds-styrkan, som är det iranska revolutionsgardets särskilda avdelning. Denna styrka leddes av general Qasem Soleimani, tills han dödades i ett amerikanskt drönaranfall i januari 2020.

I november 2023 sa MI5:s generaldirektör Ken McCallum att tio iranska mordplaner hade omintetgjorts i Storbritannien under det senaste året. Han sa inte om målen för de iranska operationerna var judar.

Du kan läsa den här artikeln gratis tack vare MIFF:s över 13 100 medlemmar i Norge och över 450 medlemmar i Sverige. Men vi behöver stöd från många fler nu!

Ge en gåva här eller Swisha till 1233318219

Bli medlem