Stå upp för Israel - bli medlem nu!

Ulf Cahn anställs som kommunikationschef hos MIFF Sverige.

Israel och antisionism saknades på Antisemitismkonferensen i Malmö

Ronald Lauder, president för World Jewish Congress sedan 2007 och ordförande för Auschwitz-Birkenaus Minnesfond. Tidigare USA:s ambassadör i Österrike. (Foto miff.se)

Ett tema som kom i skymundan vid Malmö Forum var Israels utsatta roll och antisionism som den nya antisemitismen

Man fick leta ordentligt för att hitta ordet “Israel” och “antisionism” i handlingarna och uttalandena från det internationella antisemitismkonferensen i Malmö den 13 oktober. Ett av undantagen var presidenten för Jewish World Congress Ronald Lauder. I det tal han höll för den samlade pressen var han mycket klar i sin uppfattning.

“Jag vill tacka Sveriges regering för denna konferens. Men, det är en skam att en sådan konferens måste hållas. När människor såg vad som hände i Andra världskriget, Auschwitz, Dachau, borde ingen behöva tveka längre. Vi är nu tre generationer senare och människorna har glömt.”

“Anti-Israel är sann antisemitism”

“Det som händer nu är en ny typ av antisemitism, det är anti-Israel. Men det är en äkta antisemitism. Det kom (tidigare) från höger, men nu kommer det huvudsakligen från vänster. Många från vänstern har kommit hit de senaste 10-15 åren. 

Utbildning är viktigast mot antisemitism

“Vi måste ändra på utvecklingen. Det viktigaste är utbildning, det är det viktigaste att framhålla. Den 27 januari är den dag då Auschwitz befriades. Alla skolbarn borde veta vad som hände och varför det hände. 

Det andra som jag tycker är viktigt är att den svenska regeringen tillsammans med andra gör ett starkt uttalande om att antisemitism, islamofobi och annat (rasistiskt) inte har någon plats i detta land, eller någon annanstans.”

Israel är under attack från Iran – visa ditt stöd nu!

  1. Bli medlem (från 4 kr per vecka)
  2. Donera till MIFF:s informationsarbete för Israel. Swish 123 331 82 19
  3. Beställ MIFF:s böcker – lämplig som gåva till både Israelvänner och Israelkritiker.
  4. Beställ broschyren ”Förstå Israel” med israelernas bästa argument.

Du kan läsa den här artikeln gratis tack vare MIFF:s över 13 100 medlemmar i Norge och över 450 medlemmar i Sverige. Men vi behöver stöd från många fler nu!

Ge en gåva här eller Swisha till 1233318219

Bli medlem