Stå upp för Israel - bli medlem nu!

Ulf Cahn anställs som kommunikationschef hos MIFF Sverige.

Miljöpartiets språkrör lajkade ursäkt för antisemitiska konspirationsteorier

Märta Stenevi, Miljöpartiets språkrör (Foto privat)
Märta Stenevi (MP) gav influencern Stina Wollters ursäkt för grova antisemitiska lögner på Instagram ”tummen upp”.

Stina Wollter: ”Israel systematiskt tagit organ och hud från dödade palestinier … förfalskat ´bevis´ … ljugit om ´behaeded babies´ och våldtäkt”

Israel ska också till och med ha ”dödat sina egna på festivalen från helikoptrar”, vilket de palestinska myndigheterna påstått.  Dessutom ”det var dom som grävde gångar under Alshifasjukhuset”.

Wollter fortsätter sina grundlösa anklagelser med harangen ”israels regelbundna dödsraider, tortyr, ockupation apartheid och kontroll av palestinierna är olagliga”.

Wollters ironiserande svar på kritiken

När kritiken mot Stina Wollter började komma, gav hon ett ironiserande svar som förstärker bevisen om hennes rasism:

”Att kritisera medias rapportering – är antisemitism. Att dela att rapporterna om Israels organstöld från palestinska kroppar är bekräftade – är hat. Att skriva att Israel bekräftat att deras helikoptrar sköt även på israeliska festivalbesökare – är att sprida konspirationer.” skriver hon på Instagram. 

Miljöpartiets språkrör gillar ursäkt för antisemitism

Det är denna bekräftelse på rasism som miljöpartiets språkrör ”gillar”.

Det är mycket allvarligt att en konstnär med 300 000 följare, som även haft en serie program i Sverige Radio, sprider så många och så grovt antisemitiska lögner. Men det är betydligt värre att ett av Sveriges riksdagspartiers språkrör tycker att denna antisemitism kan ursäktas genom att ”gilla”.

När media började rapportera och kritiken växte, valde miljöpartiets språkrör endast att ta bort sin lajkning. Stenevi tog aldrig avstånd eller beklagade lajkningen. Detta kan uppfattas som att hon fortfarande ”gillar”, men inte vill vara offentlig, med lögnerna om att det inte skett våldtäkter, att inte bebisar blivit halshuggna och att det skulle ha varit Israel själva som dödat 364 av musikfestivalens deltagare. De bisarra konspirationsteorierna får alltså ett slags godkännande av ledaren för ett svenskt riksdagsparti. Trots att flera medier försökt få en kommentar, vägrar hon uttala sig.

Antisemitiska konspirationsteorier

Ulrika Knutson, ordförande för Svenska kommittén mot antisemitism (SKMA), är en av de som är kritiska. I en krönika i GP skriver hon att Wollter sprider ”slitstark konspirationsteori” om att Israel ”systematiskt har tagit organ och hud från dödade palestinier”.

“Inte antisemit”

Lögner om organstölder är en mycket gammal antisemitisk konspirationsteori. Wollter backar dock ytterligare djupare ner i antisemitträsket när hon skriver ”Jag beklagar djupt att jag spridit en felaktig bild gällande organstölder i Israel. Det gör mig inte till antisemit.”

Om hon kollat upp hennes övriga felaktiga påståenden om massakrerna den 7 oktober, skulle hon upptäckt att samtliga är falska. 

Stenevi tidigare hårt kritiserad

Miljöpartiets språkrör Märta Stenevi har nyligen jämfört Anne Frank med illegala invandrare, vilket kritiserats av skribenten och filosofie doktor i statsvetenskap Daniel Schatz: ”Som barnbarn till överlevande från Förintelsen kräver jag en ursäkt av Stenevi.” Även Judiska Ungdomsförbundet kritiserade Stenevi kraftigt: ”Märta Stenevis relativisering och förminskning av Förintelsen är djupt osmaklig och historielös.”

Israel är under attack från Iran – visa ditt stöd nu!

  1. Bli medlem (från 4 kr per vecka)
  2. Donera till MIFF:s informationsarbete för Israel. Swish 123 331 82 19
  3. Beställ MIFF:s böcker – lämplig som gåva till både Israelvänner och Israelkritiker.
  4. Beställ broschyren ”Förstå Israel” med israelernas bästa argument.

Du kan läsa den här artikeln gratis tack vare MIFF:s över 13 100 medlemmar i Norge och över 450 medlemmar i Sverige. Men vi behöver stöd från många fler nu!

Ge en gåva här eller Swisha till 1233318219

Bli medlem