Stå upp för Israel - bli medlem nu!

Ulf Cahn anställs som kommunikationschef hos MIFF Sverige.

Nynazistiska NMR och palestinier tillsammans för att utplåna Israel

Nynazistiska Nordiska motståndsrörelsen, palestinagrupper och yttervänstern samlades på Sergels torg 14 oktober mot Israel. (Skärmdumpsarrangemang)
På lördagen fylldes Sergels torg med mestadels araber som krävde utplåning av Israel. Även kommunistiska organisationer och den nynazistiska Nordiska motståndsfronten deltog tillsammans med budskapet ”Krossa sionismen” och att allt mellan Jordanfloden och havet ska etniskt rensas från judar.

Terrorregimen Hamas som styr Gazaremsan utförde för en vecka sedan en storskalig invasion med 1 500 jihadister, som på ett bestialiskt sätt mördade, torterade, våldtog och gisslantog framför allt civila israeler. 1 300 israeler och turister slaktades. Bevis på halshuggning av små barn har visats för USA:s utrikesminister Antony Blinken. Islamisterna brände människor levande.

Israels krigsregering har beslutat att stoppa den ISIS-liknande organisationen en gång för alla, för att hindra den från att åter hota Israel och dess medborgare. De internationella krigslagarna ger Israel både rätt och skyldighet att använda de metoder som krävs för att skydda landet från fler angrepp. Även om gisslan och civila används av Hamas som mänskliga sköldar.

Utplåna Israel

Klockan 16 på lördagen arrangerade Victor Sama’ina från Palestinska arbetsgruppen en stor demonstartion för palestinierna i Gaza. Enligt tidningen Bulletin skanderades den antisemitiska myten att Israel mördar palestinska barn och ramsan ”From the river to the sea” vilket innebär att Israel ska utplånas.

Samtidigt som invandrargrupperna skanderade de rasistiska ramsorna och att krossa Israel var nynazistiska Nordiska motståndsrörelsen på plats vid räcket med sina banderoller och flaggor, rapporterar Samnytt. Swebbtv publicerade film från nynazisternas och palestiniernas samtidiga hatbudskap mot judar och Israel. På frilansfotografen Roger Sahlgrens film från platsen med NMR och palestinademonstranterna ses varken polis eller arrangörer försöka avlägsna NMR.

Nynazisterna anslöt till demonstrationen

NMR:s sajt  beskriver de hur man ”ansluter” till manifestationen och ”För de samlade på Sergels torg håller Motståndsrörelsen tal igen”. Nynazisterna ”befann sig under dagen Stockholm och höll en offentlig aktion mot Israel. Efter att ha intagit Stockholms gator i en bra bit över 4 timmar väljer NMR att avsluta dagens lyckade aktivitetLeve motståndet – Krossa sionismen!”

Expressen citerar Timbro-kopplade Elias Nilsson på X som skriver att ”Både NMR och Marxistiska studenter, samt allehanda palestinasupporters, demonstrerar nu mot Israel på Sergels torg. Tänk att judehat förenar så många både 2023 som 1933.”

Media såg ingen på platsen som tog avstånd från Hamas terrodåd mot civila israeler, utan enbart falska påståenden om att Israel dödar barn. Man skanderade ”Mördare! Slaktare” etc.

Kopplingen mellan muslimernas krig mot judar och nazismen illustreras med det klassiska fotot på samarbetet mellan Mufti Haj Muhammad Amin Al-Husseini med Adolf Hitler. (Foto: Heinrich Hoffmann, Das Bundesarchiv)

”Det här är lite känsligt”

Arrangören Victor Sama’ina påstod att han gjorde sitt bästa för att distansera sin demonstration från nazisterna.

– Vi förstår att det här är lite känsligt och försöker vara vakna så att vi inte bedöms på fel sätt av samhället och politikerna här i Sverige. 

 Victor Sama’ina beklagar att NMR var där och säger att han agerade så gott han kunde för att markera distans till nazisterna.

– Jag tog hela demonstrationen till andra sidan av Sergels torg. Annars hade de stått bakom oss med sina flaggor.

Kommunistiska organisationer

Andra organisationer som syntes var Revolutionär kommunistisk ungdom, Marxistiska studenter och tidningsförsäljare från Proletären – hade samlats på Sergels torg– en vecka efter att Hamas gått in i södra Israel och utfört en historisk masslakt på civila israeliska judar.

Antisemitiska ramsor

En talare som tog till orda förnekade att palestinier mördat barn – trots uppgifter och bilder på brända bebisar och skändade kroppar som bekräftats av flera av varandra oberoende källor. Att Israel (judar) mördar små barn är en gammal antisemitisk myt som blivit vanlig bland Israel/jude-fientliga i Mellanöstern.

När ramsan dök upp till inbjudningar för en pro-palestinsk demonstration i Wien i Österrike drog polisen in demonstrationstillståndet med hänvisning till att det var en uppmaning till våld, uppger Reuters.

Radiotystnad från SR och SVT

Nyheten om NMR:s och palestiniernas stora demonstration tillsammans på Sergels torg tycks ha helt gått de statliga medierna Sveriges Television och Sveriges Radio förbi.

Israel är under attack från Iran – visa ditt stöd nu!

  1. Bli medlem (från 4 kr per vecka)
  2. Donera till MIFF:s informationsarbete för Israel. Swish 123 331 82 19
  3. Beställ MIFF:s böcker – lämplig som gåva till både Israelvänner och Israelkritiker.
  4. Beställ broschyren ”Förstå Israel” med israelernas bästa argument.

Du kan läsa den här artikeln gratis tack vare MIFF:s över 13 100 medlemmar i Norge och över 450 medlemmar i Sverige. Men vi behöver stöd från många fler nu!

Ge en gåva här eller Swisha till 1233318219

Bli medlem